Çömlekçi kentsel dönüşümde 2. etaba başlıyor!
Hak sahipleriyle görüşmelere 15 Şubat'tan itibaren başlandığına vurgu yapan Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti: "TOKİ burada büyük bir özveriye imza attı. Birinci etapta mahkeme süreçlerinin çok uzaması nedeniyle ikinci etaptaki hak sahiplerine birinci etapta mahkemelerin belirlediği kıymetlere eşdeğer karşılıklar sunuluyor. Bağımsız değerlendirme şirketi tarafından birinci etap fiyatları mukayese edilerek, değerlendirmeler neticesinde ikinci etaptaki hak sahiplerine haklan takdim ediliyor. Mahkeme süreçleri yaşanmadan kamulaştırmaların tamamlanması isteniyor.

Bölgedeki hak sahipleri kendilerine sunulan bu çözümü lütfen kullansınlar. Yoksa 'Çömlekçi'de birinci etap tamamlandı, gerisi öyle dursun sonucu ortaya çıkar. Bu durumda en büyük zararı oradaki hak sahiplerimiz görmüş olur." Gümrükçüoğlu, Çömlekçi'de verilen fiyatların, mahkemenin daha önce 1. etapta verdiği rakamlar göz önüne alınarak belirlendiğine işaret ederek sözlerini şöyle tamamladı: "Çömlekçi 1. etabında fiyatları mahkeme belirlemişti. Pazarkapının fiyatlarını da mahkeme belirlemişti. Çömlekçi'nin 2. etabında da hak sahiplerine 1. etapta mahkemenin vermiş olduğu fiyatlar kriter alınarak ödeme yapılacak. Yani her iki bölgede de mahkemenin verdiği rakamlar dikkate alınmaktadır. Bir mukayese bilgisi de vermek isterim. Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin sahibi olduğu ve Atatürk Alanı'na bitişik Kemerkaya Camii'nin yanındaki yaklaşık 950 metrekarelik yer 3 kez ihaleye çıkmış, ancak fiyatı yüksek bulunarak talipli çıkmamıştır. 1 ay önce söz konusu alan yeniden ihale edilerek metrekaresi 5 bin 500 liradan satılmıştır. Çömlekçi mahallesinde de hak sahiplerine verilen rakam yerin durumuna göre 3 bin 300 ile 6 bin lira aralığındadır. Biz Çömlekçi'deki vatandaşlarımızın hakkının savunulması konusunda samimiyiz ve gerçekçi konuşuyoruz. Halkımızdan, gerçekleştirilemeyecek vaatlerde bulunan kişilerin söylemlerine itibar etmemelerini istiyoruz." 


Karadeniz'de İlkhaber Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181