Elmas, 'Ruhsat potansiyelimizi hızlıca kentsel dönüşüme kaydırmalıyız'!
Sektör olarak yılda kentsel dönüşüm kaynaklı maksimum 300 bin konut yapabildiklerini anlatan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Bu rakamı çok hızlandırmamız lazım. Yılda yaklaşık 1 milyon konut ruhsatı alıyoruz. Bu potansiyeli hızlıca kentsel dönüşüme kaydırmalıyız. Potansiyelimizi kentsel dönüşüme kaydırarak bütün Türkiye'de yılda 500 bin bandında rakamlara ulaşmamız gerekiyor. Bu şekilde yapabilirsek yaklaşık 15 seneleri buluyor kentsel dönüşüm süreci" şeklinde konuştu.

BU YIL DA REKOR KIRACAĞIZ
2017 yılı sonunda gayrimenkul sektöründe 1 milyon 450 bin satışa ulaşılacağı ve yine bir rekora imza atılacağını belirten Elmas, şöyle devam etti: "2017'nin 2016'dan daha iyi geçeceğini belirtmiştik. İlk yedi ay satışları bu söylemimizi doğrular nitelikte gerçekleşti. 2017 yılı ilk 7 ay sonunda 2016 yılına göre yüzde 7 lik bir artış söz konusu. Hükümetimizin verdiği KDV muafiyeti ve vatandaşlık teşvikleri hem de gayrimenkul şirketlerinin yurtdışına yönelik çalışmaları yabancıya konut satışına olumlu etkisi oldu. Yılbaşından bu yana her ay artan satışlarla gerek sektörün gerekse hükümetimizin çalışmalarının meyvesini aldığımızı söyleyebiliriz. 2017 yılı sonunda gayrimenkul sektörünün hem satışlarda hem ruhsatlarda yine bir rekora imza atacağı kanaatindeyiz. Konut sektörü olarak üretmeye ve istihdam sağlamaya devam edeceğiz."

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK DÖNÜŞÜM PROJESİ
Sur Yapı, Antalya Kepez-Santral bölgesinde projeye başladı. Adeta yeni bir şehir kurulacak bölgede 1 milyon 300 bin metrekarelik bir alanda yaklaşık 19 bin konut yer alacak. Altan Elmas, "Projede konutların yanı sıra kültürel alanlar, dev şehir parkı, sağlık tesis alanları, eğitim alanları, camiler, ofisler ve ticari alanlar bulunacak. Tüm hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Haziran ayı içerisinde de ruhsatımızı alarak inşaat sürecine başlamayı hedefliyoruz" dedi.

MOLOZLAR ALTYAPI İÇİN KULLANILDI
Projenin tam anlamıyla örnek olduğunu söyleyen Altan Elmas, "Projede bir dönüşüm tesisi kuruldu. Oradan çıkan molozlar dönüştürülüp yolların altyapılarında dolgu malzemesi olarak kullanılıyor. Ayrıca arazide bulunan 10 bin 764 ağaç da markalanarak fidanlıkta muhafaza altına alındı. Koruma altına alınan 5 bin 135 zeytin, 2 bin 888 narenciye, bin 767 nar ağacı ise peyzajda kullanılacak. Öte yandan proje alanından çıkan 114 ton odun ve ahşap, yakacak olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Bu anlamda örnek ve çok çevreci bir kentsel dönüşüm meydana gelmiş olacak" şeklinde konuştu.

24 İLDEN ÖN TALEP ALDI
Ön talep sürecindeki ilgiden memnun olduklarını vurgulayan Altan Elmas şunları söyledi: "Projemizde kısa bir süre önce ön talep toplamaya başladık. Antalya, İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Eskişehir, Konya, Afyon, Isparta, Balıkesir'in de aralarında bulunduğu toplam 24 ilden şimdiye kadar yoğun talep aldık. Antalya özelinde ise Muratpaşa (Merkez), Kepez, Konyaaltı ve Manavgat başta olmak üzere 13 farklı ilçeden talep aldığımızı söyleyebilirim. Ayrıca yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarımızdan da talepler alıyoruz. Antalya bütün Türkiye'nin ve yurtdışında yaşayan herkesin ikinci evini almak istediği şehrimiz... Bu durumu ilk gelen taleplerden çok net müşahede ettik. Biliyorsunuz özellikle Rus turistlerin konut alımında Antalya önemli bir pazar..."

Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181