'En önemli konumuz kentsel dönüşüm!'
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, 95 mahalleye en etkin hizmeti sunmak için çalıştıklarını, ancak en önemli konunun kentsel dönüşüm olduğuna vurgu yaptı.

Büyük Antakya Otelinde düzenlenen ve her ay geleneksel hale gelen basınla buluşma kahvaltısı bu sefer öğle yemeğine dönüştürülerek devam edildi. Toplantıya Antakya Belediyesi meclis üyeleri ile basın mensupları katıldı. Yenen öğle yemeğinin ardından yapılan konuşmalarda ilk sözü Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Murat Berber aldı.

BERBER: HİZMETLERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ
Murat Berber yaptığı konuşmasında" Basın ile Antakya Belediyesi' nin iç içe olması bizleri gerçekten çok mutlu ediyor. Bu toplantıların diğer başkanlara da örnek olmasını temenni ediyoruz. Bu toplantılarla yapılan faaliyetleri yerinde görme imkânına kavuşuyoruz. Başkan Kimyeci' ye teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

KİMYECİ: 95 MAHALLE' DE KALİTELİ HİZMET ÜRETİYORUZ
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, 95 mahallede kaliteli hizmet ürettiklerini tekrarladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Konuşmalarıma başlamadan önce vatan uğruna şehit düşen askerlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Bizler sizinle birlikte olmaktan dolayı oldukça mutluyuz. Yapılan hizmetleri doğru ve etkin şekilde halka ulaştırdığınız için bizler de sizlere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizlere yol gösterdiğiniz için sizlere minnettarız. Hizmetlerimize bakacak olursak en başta 62 kilometre yol ve 1.250 metrekare yeni parke yol yaptık. 35 parkı Antakya' lı hemşerilerimizle buluşturduk. 6 parkımızın yapımına devam ediyoruz. 6 park planımız da gündemimizde yer alıyor. Antakya' da 25.714 defa ilaçlama faaliyetinde bulunduk. 766 işyerini de denetledik. Makine parkımıza 93 iş makinesi dahil ettik. Toplamda 151 aracımız bulunmaktadır. Personel sayımızda 1154 kişidir. Son olarak geçici olarak 300 arkadaşımız da aramıza katıldı. Tüm personelimizle 95 mahalleye en etkin hizmeti sunmak için çalışıyoruz. Okullarımızda 4. tur ilaçlama faaliyeti yapıyoruz. Larvalarla da etkin şekilde mücadelemiz devam ediyor."

En önemli konunun Kentsel Dönüşüm konusu olduğunu söyleyen Başkan İsmail Kimyeci, kentsel dönüşümle ilgili şu bilgileri aktardı. "
28 Aralık 2015 tarihinde Bakanlığa projemizi vermiştik. Bakanlık yaptığı inceleme sonucunda bize verilen cevapta projenin onaylanamayacağını ancak onaylama yetkisinin Antakya Belediyesi' ne verildiğini bildirdiler. 8 Şubat 2016 itibariyle onaylama yetkisi bize verildi. İstanbul ve Ankara' da bu yetki Büyükşehirlere verilmişti. İlk defa ilçe belediyesi olarak bize verilmesi de ayrıca gurur duyulması gereken bir durumdur. Antakya meclisinden de 1 Mart itibariyle yetkiyi almış olacağız ve projenin 3. safhasını da tamamlayacağız. 120 günlük süreçte 1881 hak sahibi ile görüşüp anlaşma yapacağız. Bundan sonra da yapım aşamasına geçeceğiz."

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci devam eden çalışmalarla ilgili şu ifadelerde bulundu: "
Tahtaköprü mesire alanıyla ilgili tüm çalışmalarımız da sürüyor. Öyle ümit ediyorum ki önümüzdeki piknik sezonuna kadar tüm hatlarıyla projeyi de tamamlamış olacağız. İlk olarak ta siz değerli basın çalışanlarıyla o alanı gezme imkânı elde edeceğiz. Son konu olarak su zamlarıyla ilgili bana çok soru geliyor. Bu konuda yaptığımız itirazlar sonucu tüm Hatay genelinde hanelerde içme suyun fiyatı 2 lira artı vergiler olacak şekilde revize edildi. Faturalandırmada ise aylık tarifeye geçtik. Reyhanlı, İskenderun ve Antakya' da yapılan itirazlar sonucu işyerlerinde de fahiş zam uygulamasına son verildi. Biz vatandaşlarımıza söz verdiğimiz gibi bu konuda da elimizden geleni yapacağız."

Başkan İsmail Kimyeci' nin konuşmasının ardından Antakya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü' nden Çevre Mühendisi Özgür Gençoğlu da toplantı sonunda Antakya genelinde yürütülen temizlik çalışmalarıyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından Başkan İsmail Kimyeci, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. 

Atayurt Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181