Görele'de 100 milyon liralık kentsel dönüşüm başlıyor!
Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, AK Parti Görele İlçe Danışma Toplantısı'na katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Başkan Erener, tüm teşkilatla uyum içerisinde çalışarak, Görele'ye hizmet etmeye ve üretmeye devam ettiklerini belirterek, "Gerçekten bu uyum Görele'de başarıyı getirdi. Görele Belediyesi gün geçtikçe güçlenmeye devam ediyor. Aralık ayını görmeden 2016 yılı içerisinde düğün salonumuz, yeni bir mezbahanemiz, yeni otogarımız ve bir hayvan barınağımız için ihalelerimizi açıyoruz. Görele'ye yakışır bir otogar, mezbahane, düğün salonu ve bu bölgede olmayan bir hayvan barınağını ilçemize hep birlikte kazandıracağız" dedi.

İlçede 1960 yıllara dayalı alt yapıyı tamamen bertaraf edip, yenilediklerini ifade eden Erener, "İlçemizde belediyemizin kardeş belediyesi olan Esenyurt Belediyesi tarafından yapımına başlanılan 'Salih Sinirlioğlu Prestij Cadde Projesi' ile 'Meydan Projesi' en geç Mayıs ayının sonuna kadar halkımızın hizmetine girecektir. Tirebolu, Espiye ve Görele Belediyesi tarafından ortaklaşa İller Bankası vasıtasıyla 14 köyü kapsayacak şekilde yapılacak olan Gelevera Deresinden içme suyu getirme hattı proje çalışmalarına başladık. Görele'de kangren haline gelmiş olan Pazar yeri çalışmalarımız son aşamasına geldi. Belediyemiz hizmet haricinde sosyal alanlarda da bütün eksikliklere el atıyor. Özellikle cenazelerde taziye çadırımızla halkımızın en acılı gününde yanında oluyoruz. Evde temizlik hizmetlerimizle ilçemizin neresinde bir mazlum varsa tespit edip onlar için gerekli olan çalışmaları yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Görele'de iki hektarlık alanda kentsel dönüşüm projesi yürüteceklerini ve toplam 7 dereninde ıslah edileceğinin müjdesini veren Erener, "Görele'de 2 hektarlık alanda yürütülecek olan kentsel dönüşüm projemiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafında yürütüldü, Bakanlar Kurulu tarafından kabul edildi. Maliyeti yaklaşık 100 milyon lira olacak olan çok büyük dev bir proje geliyor. KİPTAŞ ile sözleşme yaptık. Onlarında yönetim kurulundan geçti. Nasipse daha çalışmalarına başlayacağız. Belki 2 veya 3 yıl içerisinde Karadeniz'in gerçekten de paylayan yıldızını hep birlikte inşa edeceğiz. Yıllardır Görele'nin en büyük sorunları olan ve ilçenin içerisinden geçen derelerin ıslahını işlerini Devlet Su İşleri üstlendi. İhalesini yaptı ve bu ay sonunda Yeşiltepe Mahallesi Stadyum Deresi yapılmaya başlanıyor. Toplam 7 tane deremiz ıslah edilecek. 1 yıl sürecek ve toplam 4 milyon 168 bin liraya mal edilecek. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Gümüşhane Olay Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181