Hükümet, 2023'e kadar 1 buçuk milyon konutu dönüştürecek!
Afetlerdeki kayıp riskini minimuma indirmeyi amaçlayan hükümet, 2023'e kadar 1 buçuk milyon konutu dönüştürecek. Yıkılan riskli yapıların sahiplerine de devlet tarafından kira yardımı, faiz desteği gibi kolaylıklar sunuluyor. İkamet edilen yerdeki Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlükleri veya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine müracaat eden vatandaş, illere göre belirlenen en düşük 595 lira, en yüksek 960 lira kira yardımından istifade edebiliyor.

UYGUN KREDİ DESTEĞİ
Birçok banka da piyasa faizlerinin altında kentsel dönüşüm kredisi veriyor. Kentsel dönüşümde güçlendirme kredisi, konut yapım kredisi, konut edinme kredisi, işyeri yapım kredisi ve işyeri edinme kredisi kullanan vatandaşın kredi faizlerinin bir kısmı devlet tarafından karşılanıyor.

Betül Usta / Yeni Asır

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181