Kentsel Dönüşüm için seferber oldular!

Sinanlı Yapı ve Yiğit Grup, Fikirtepe’de gerçekleştirecekleri kentsel dönüşüm projesi için bir araya geldi. Ortaklıklarını İstanbul’da birçok kentsel dönüşüm projesinde devam ettirmeyi düşünen iki şirket, Fikirtepe’de 30 bin metrekarelik alanda proje yapacak. 300 milyon TL yatırım yapılacak projede 6 blok ve yaklaşık 1.100 konut olacak.

Sinanlı Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Sinanlı, 650 malikle anlaşıp dönüşüm sürecinde son aşamaya geldiklerini belirterek, yıkımlara başladıklarını ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ruhsat beklediklerini söyledi. 650 malikle görüştüklerini ifade eden Reşit Sinanlı, “Her hak sahibi ile 10 kereden fazla görüşme yaptık. İlk etapta anlaşma yapmadığımız 1.900 metrekare vardı. Bugün bu rakam 48 metrekareye düştü” diye konuştu. Fikirtepe projelerinin 30 bin metrekare arsa üzerinde yükseleceğini ifade eden Yiğit Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili Önder Yiğit, “Projenin yanında bir kent meydanı olacak ve havaray istasyonu bu meydanda yer alacak. Metro ve metrobüs bağlantıları da projenin yakınında bulunacak” dedi.

Dönüşümü inceliyor
Ortaklar, Etiler’de kentsel dönüşüm fırsatlarını inceliyor. Akmerkez’e komşu 50 yıllık bir sitenin dönüşümüne talip olduklarını kaydeden Reşit Sinanlı, yurt dışı yatırımına da sıcak baktıklarını belirtti.

Vatan 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181