Kentsel dönüşüm ihtiyaç değil zorunluluk!

17 Ağustos Gölcük depreminin 16. yıldönümü sebebiyle açıklamada bulunan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, böylesi felaketlerin bir daha yaşanmaması için kentsel dönüşümün ihtiyaç değil, zorunluluk olduğunu söyledi. Edebali, 17 Ağustos Gölcük depreminin üzerinden 16 sene geçmesine rağmen yaşananların dün gibi hafızalarda yer aldığını belirterek, depremin değil kalitesiz binaların ve eğitimsizliğin can aldığının altını çizdi. 


'TEDBİRİ ELDEN BIRAKMIYORUZ' 

17 Ağustos depreminin köklü değişikliklerin yapılmasının zorunluluğu açısından milat olarak kabul edilmesi gerektiğine de dikkat çeken Edebali, 'Aynı acıları bir daha yaşamamak adına ilçemizde kentsel dönüşümü bölgesel değil bütüncül olarak hayata geçiriyoruz. Yıldırım'daki kentsel dönüşüm projesi ihtiyaç değil bir zorunluluktur" şeklinde konuştu. Olası depremlere karşı diğer tedbirleri de sürekli gözden geçirdiklerini aktaran Başkan Edebali, "Mahalle konaklarımızda bulunan deprem odalarıyla olası depremlerde acil müdahale konusunda hazırlıklıyız. Ayrıca vatandaşlarımızı da çeşitli programlarla depremle yaşama konusunda bilinçlendirmeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı. 


Bursa Hakimiyet 

Kentsel dönüşümde kira yardımı geri ödemeli mi?





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181