Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları nedir ?
2012 yılında yürürlüğe giren Afet yasası içerisinde yer alan kentsel dönüşüm kira yardımı yönetmeliğinde 2015 yılı itibariyle birtakım yenilikler gerçekleşti. 2015 yılında yapılan düzenlemesi öncesi hak sahiplerine riskli binadaki daire sayısı kadar kira yardımı yapılabiliyordu. Ancak 2015 yılından itibaren kentsel dönüşüm kira yardımı şartları arasında ikamet etme zorunluluğu getirildi.

Özetle, kira yardımı başvurusunda bulunmak için hak sahiplerinin riskli yapı onay tarihinden önce riskli yapıda oturuyor olması şartı bulunuyor. Bunun İkamet şartı, faturalar ile ispatlanıyor.

İşte Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekenler belgeler;

Malik Başvurusu İçin gerekenler:
1.Ek-1 Başvuru Formu (Kurumda Verilecek)

2.Nüfus Cüzdanı Aslı ve Fotokopisi

3.Konut veya İşyerinin Bağımsız Bölümünü Gösterir Tapu Belgesi Aslı ve Fotokopisi

Tapu arsa paylı ise; bağımsız birimin kime ait olduğunu gösterir Emlak Vergi Beyannamesi (İlgili Belediyeden alınacak, yetkili birim amiri tarafından imzalanmış ve mühürlü, bağımsız birim numarasını ve bağımsız birimin hisse oranını gösterir olmalı ) veya son 3 aya ait elektrik, su ve doğalgaz faturalarından birinin aslı (son 3 aya ait fatura; malikin adına kayıtlı, açık adres ve bağımsız bölüm numarasını gösterir olmalı)

4. Taşınmaza Ait Güncel Tapu Kaydı (yetkili birim amiri tarafından imzalanmış ve mühürlü)

5. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Örneği Aslı (Nüfus Müdürlüğünden alınacak, ıslak imzalı olmalı)

6. Kamu Bankalarına Ait (IBAN) Numarasını Gösteren Hesap Cüzdanı Fotokopisi (Mümkün olması halinde Ziraat Bankası ve Halkbankası, vadesiz hesap)

Vekâletname ile başvuru yapılacak ise;
1. Vekâletname ile yapılacak başvurularda vekâletnamede “6306 sayılı Kanun kapsamında yapılacak kira yardımı başvurusu için yetki verilmesi” ibaresinin yer alması

2. Vekaletname aslı ve fotokopisi

3. Vekâletname ile birlikte vekilin kimlik aslı ve fotokopisi


Utku ÇALIŞKAN/Emlaksayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Birsen taskın 7 yıl önce

Dükkan için kira yardımı yapiliyormu

banner182

banner181