Kentsel dönüşüm kredilerinde faiz desteği 1 yıl uzatıldı!
Kentsel dönüşümün hızlanması için düğmeye basan hükümet, hak sahiplerinin konuta kolay erişimi için verilen faiz desteğinde de süre uzatımına gitti. Uygulama ilk 2015 tarihinde yürülüğe girmiş ve desteğin 31.12.2016 tarihinde sona ereceği duyurulmuştu. Konut edinme kredisinde faiz destek oranı yüzde 4, azami ödemesiz dönem 1 yıl, azami vade 10 yıl, anapara tutarı için üst limit 100 bin Türk Lirası iken; işyeri edinme kredisinde faiz desteği oranı yüzde 3, azami ödemesiz dönem 1 yıl, azami vade 7 yıl, anapara tutarı için üst limit 100 bin Türk Lirası olarak belirlenmişti. Faiz desteğine ilişkin kararda değişiklik yapılmasına dair karar, öncekigünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Son tarih 31 Aralık
Buna göre, 6306 sayılı kanun kapsamında hak sahiplerince bankalardan kullanılacak kredilere sağlanacak faiz desteğine ilişkin kararın 4. maddesinin 11. fıkrasında yer alan 31.12.2016 ibaresi 31.12.2017 şeklinde değiştirildi. Böylece kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerince bankalardan kullanılacak kredilere sağlanacak faiz desteğinin süresi bir yıl uzatılmış oldu.

Yeni Şafak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181