Kentsel dönüşüm tek taraflı fesih hakkı!
Birçok kişinin detaylarını merak ettiği kentsel dönüşüm tek taraflı fesih hakkı detaylarını sizler için araştırdık.

Tapu ve imar kanunlarında yapılan değişiklikleri içeren kanun teklifinin Meclis Genel Kurulu tarafından kabul edilmesiyle birlikte kentsel dönüşüm alanları ve çalışmaları ile ilgili değişiklikler yapıldı. 30 maddelik kanun kapsamında kentsel dönüşüm alanları dışında 2B alanları, mülkiyet sorusunu, yarım kalan inşaatlar gibi birçok konuda önemli değişiklik yapıldı.

Kentsel dönüşüm tek taraflı fesih hakkı detayları şu şekilde;
Yeni yönetmeliğin kabul edilmesi ile birlikte müteahhitten kaynaklanan nedenlerle mal sahibinin yaşadığı sorunların giderilmesi için önemli bir madde kanunda yer aldı. Bu kapsamda kentsel dönüşüm sözleşmesinin feshi hakkı mal sahiplerine tanındı. Malikin kentsel dönüşüm sözleşme iptali yapılabilmesi için kentsel dönüşüm alanında oluşan sorusunun müteahhit kaynaklı olması gerekiyor.

Yeni yasanın kabul edilmesiyle birlikte malikler tarafından anlaşma sağlanmasının ardından yeni yapının yapım çalışmalarına 1 yıl içerisinde başlanması gerekecek.. Ayrıca inşaat çalışması belirli bir seviyede durdu ise çalışmalara 6 ay içerisinde yeniden başlanacak. Eğer aksi bir durumla karşı karşıya kalınır ise kentsel dönüşüm sözleşmesinin feshi için hisseleri oranında maliklerin en az üçte iki çoğunluğu ile karar alınabilecek.

Bu durumların Bakanlık tarafından tespit edilmesinin ardından mütesshite 30 gün süre tanınacak ve bu süre içerisinde inşaat başlamamış veya devam ettirilmemiş ise 30 günlük süre sona erdikten sonra daha önce imzalanan sözleşmeler re'sen fesih edilecek.

Kentsel dönüşüm tek taraflı fesih hakkı detaylarını sizler için derledik. Kentsel dönüşüm fesih hakkı 2019 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
arzu gecturk 5 yıl önce

biz 5yil oldu evimizi vereli 1 yerle anlasmadigim icin yapamiyorum diyor biz anlasmayi fes edebilirmiz

banner182

banner181