Kentsel dönüşümde belediye harçları 2018!
En çok gündemde olan konulardan birisi kentsel dönüşümde belediye harçları 2018 detaylarını sizler için araştırdık.

Kentsel dönüşümde belediye harçları 2018 detayları şu şekilde; Kentsel dönüşüm tapu harcı 2018 kapsamında bazı şartlar sağlandığı taktirde belediyelere tapu harcı ödenmiyor. İşte kentsel dönüşüm harç muafiyeti 2018 detayları...

Kentsel dönüşüm yasası belediye harçları kapsamında, kentsel dönüşümün uygulanacağı mevcut alanın 1,5 katına kadar yapılacak yeni inşaat alanı için tapu harcı ödemesi yapılmamaktadır. Fakat riskli alanlarda, rezerv yapı alanlarında ve riskli yapıların bulunduğu parsellerde yıkılan alanının 1,5 katını geçen alanlar için delediyelere ödeme yapılır.

Kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilen konut projelerinden daire alan ve satan kişiler yeni uygulama ile artık tapu harcı ödemeyecek. Yeni düzenleme ile kentsel dönüşüm yasası kapsamında inşa edilen bu yapılara tapu harcı ödenmeyeceği gibi daha önce ödenmiş olan kentsel dönüşümde tapu harcı iadesi de yapılacak.

Kentsel dönüşümde belediye harçları 2018 detaylarını sizler için derledik. Kentsel dönüşümde belediye tapu harçları ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181