Kentsel dönüşümde kira yardımı kaç ay?
TÜFE artış oranı kapsamında belirlenen kentsel dönüşümde kira yardımı kaç ay sorusunun cevabını sizler için araştırdık.

Kentsel dönüşümde kira yardımı kaç ay sorusunun cevabı şu şekilde; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ödenen kira yardımı başvuru belgelerinin doğruluğu belirlendikten sonra başlar ve maksimum 18 ay sürer.

Hak sahipleri 6306 sayılı Kanun kapsamında, riskli olarak tespit edilen bir konut ve işyeri için riskli yapının bulunduğu ildeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvuru yapılıyor. Müdürlük, hak sahipleri tarafından yapılan kira yardımı başvurularını belirli hususlara göre inceleyere ve uygun gördüklerini onaylayarak ödeme evrakına bağlıyor.

31 Aralık 2012'de çıkarılan 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında riskli yapı olarak ilan edilen yapılardahi hak sahiplerine yapılan kira yardımı TÜFE'deki artışa göre belirleniyor. Bu artış doğrultusunda Türkiye genelinde kira yardımı en düşük en düşük 595 lira, en yüksek 960 lira olarak belirlendi.

Kentsel dönüşümde kira yardımı kaç ay sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.
Kentsel dönüşümde kira yardımı ne kadar sorusunun cevabı için tıklayınız
Kentsel dönüşümde kira yardımı ne zaman başlar sorusunun cevabı için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181