'Kentsel dönüşümde risk raporu almadan adres değişikliği yapmayın!'
Kentsel dönüşüm kapsamında yenileme karan alınan binalardaki hak sahipleri, işlemleri tamamlanmadan ikametgah değişikliği yapmaları halinde kira yardımından mahrum kalabiliyor. Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkan Yardımcısı ve Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, bu konuda kendilerine yapılan başvurular hakkında bilgi verdi. Riskli binaya kentsel dönüşüm kapsamında risk raporu almadan adres değişikliği yapanların, devletin kira yardımından yararlanamadığını dile getiren Kolçak, tüketicinin mağduriyet yaşamaması için ev kiralama konusunda dikkatli olması gerektiğini söyledi. Kolçak, yıkımı yapılacak riskli yapıda oturan hak sahiplerinden bazılarının, evsiz kalma telaşıyla binasına risk raporu almadan ev kiraladığını ve hemen ikametgah adresini değiştirdiğini aktardı.

Mağduriyet yaşamasınlar
Risk raporu almadan önce ikametgahını değiştirenlerin bu yüzden kira yardımından mahrum kaldığının altını çizen Kolçak, evini kentsel dönüşüm kapsamında yenilemek isteyen kat maliklerinin aralarında sözlü olarak anlaştıktan sonra, "Nasılsa bina yıkılacak, evsiz kalabilirim" telaşıyla kiralık ev arayışına girdiğini anlattı. Kolçak, ev bulan vatandaşların hemen kiraladığını ve buraya taşınmasa dahi resmi ikametgahlarını buraya aldırdığını kaydederek, "Ancak bu işlem binaya risk raporu almadan önce yapıldığında devletin kira yardımından faydalanamıyorlar. Çünkü risk raporu ile beraber kira yardımı için istenen belgeler arasında ikametgah da bulunuyor. Tüketiciler mağduriyet yaşanmaması için ev kiralasalar dahi işlemleri bitirmeden ikametgahını taşımamalı" dedi.

Yeni Asır Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181