'Kimseden para almadan yerinde dönüşüm yapacağız'!
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Nisan ayı toplantılarının 4. birleşiminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 Yılı Faaliyet Raporu’nu ele aldı. Faaliyet Raporu’nu İBB Meclisi’ne sunan Başkan Mevlüt Uysal, İstanbul’un ülke ölçeğinde büyük bir şehir olduğunu ve böyle bir şehirde yatırım ve hizmetlerin de büyük olduğunu belirtti.

Başkan Mevlüt Uysal İstanbul kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili olarak ise şu açıklamalarda bulundu. İstanbul’u depreme dayanıklı bir şehir haline getirmek için kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırma çalışması başlattıklarını dile getiren Uysal, “İmar artışı yapmadan yerinde dönüşüm yapacağız. Kimseden para almayacağız. 100 metrekare daire sahibine 80 metrekare daire vereceğiz. Bu yüzde 20’ye Büyükşehir olarak biz de maddi katkı sağlayarak dönüşümü finanse edeceğiz. Anlaşıp bize gelen ev sahiplerinin dönüşümünü üstleniyoruz. KİPTAŞ bu dönüşüm faaliyetlerinde etkin rol alacak. Bu yıl kentsel dönüşüme 1 milyar lira ayırdık. Büyükçekmece Mimar Sinan’da, Gaziosmanpaşa Yıldız Tabya, Beyoğlu Okmeydanı Van Blokları’nda kentsel dönüşüme başlıyoruz. Bayrampaşa Cezaevi alanı dönüşümü dahil bu dört projeye 890 milyon lira ayırdık”.

Cemile GEDİKOĞLU / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181