Özhaseki kentsel dönüşümde alınan yeni prensip kararlarını açıkladı!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, kentsel dönüşümle ilgili aldıkları prensip kararlarını anlattı: 15 yılda işyeri dönüştürülecek. Evi yıkılana ev verilecek, kimse başka mahalleye gitmeyecek.

202 milyon bağımsız birim dönüşecek
15 yılda 75 milyon hanenin ve işyerinin dönüştürüleceğini vurgulayan Özhaseki, istanbul'da, 20 ilçede, 53 riskli alan ilan edildiğini belirterek, "Riskli yapı olarak 252 bin bağımsız birim tespiti yapılmış olup, toplamda 1.2 milyon kişi dönüşüm kapsamında güvenli konutlara kavuşmuş olacak" dedi. istanbulda hedefin 15 yılda bütün riskli binaların dönüştürülmesi olduğunu vurgulayan Özhaseki, 202 milyon civarında bağımsız birimin dönüştürülmesini düşündüklerini ifade etti.

6 ayda evini almayan kalmayacak
Özhaseki, terörden etkilenen bölgelere ilişkin de, "Şu aşamada bahsedilen 7 bölgede yaklaşık 26 bin konut inşa ediliyor. Tamamlanan konutlar için kura çekimi yapılarak teslim ediliyor" dedi. Özhaseki, şöyle konuştu: "Diyarbakır'da yapılan bu çalışmalarla 900 milyon liraya yakın bir yatırım yapıldı. Bazı bölgelerde evleri bitirdik. 6 ay içerisinde evini almayan vatandaş kalmayacak."

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 5 yıllık kentsel dönüşümle ilgili çalışmalardan çıkarılan sonuçlar doğrultusunda aldıkları prensip kararlarını açıkladı. Özhaseki, vatandaşa herkesin yerinde dönüşümü teklif edeceğini belirterek, "15 yılda 7.5 milyon hane ve işyeri dönüştürülecek. Vatandaşa başka mahallelere taşınmaktan bahsedilmeyecek" dedi. Evi yıkılan her vatandaşa mutlaka bir ev verilmesi konusunun da prensiplerin başmda geldiğini bildiren Özhaseki, ayrıca rezerv alanlarda oluşturulacak yeni yerleşim yerlerinin, mahalle esaslı olacağını ifade etti.

5 MİLYARLIK KAYNAK AYRILDI
Özhaseki, "Yeni yerleşim yerleri, hepimizin özlediği mahalle esaslı olacak" dedi. Özhaseki, yeni yerleşim yerlerine taşınacak insanlara en riskli binalarda oturanlardan öncelik verilmek üzere tekliflerde bulunulacağını kaydetti. Özhaseki, "Başta Fikirtepe olmak üzere sorunlu alanlarda vatandaşımızın mağduriyetini giderebilmek için çözüm ortağı olarak devreye girmekteyiz. Bu çalışmalarımız kapsamında 2 milyar 165 milyon lirası kira yardımı olmak üzere proje desteği, faiz desteği olarak toplam 5 milyar lira kaynak kullanıldı" diye konuştu.

Miray Çimen / Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181