Piyalepaşa İstanbul 3. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'ne katıldı!
Piyalepaşa Gayrimenkul, Polat markasının 60 yıllık tecrübesiyle Beyoğlu’nun en eski ve değerli semtlerinden Piyalepaşa’da hayata geçirdiği ‘Piyalepaşa İstanbul’ projesinden yola çıkarak kentsel dönüşüm ile ilgili deneyimlerini ve görüşlerini paylaşmak üzere 3. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’ne katıldı. Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel’in de konuşmacılar arasında yer aldığı etkinlik sektörün önde gelen firmalarını ve kamuyu bir araya getirdi.

Kongrenin “2016 yılında Gayrimenkul Sektörünün Kentsel Dönüşüm Projeleri” başlıklı oturumunda konuşmacı olarak yer alan Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel;“2000’li yılların başında senede 50-100 tane konut satılırken bunlar çok büyük rakamlar olarak karşılanıyordu şimdi artık 1000’li rakamları konuşuyoruz. Geçmişe baktığımızda şu an çok iyi durumdayız. Bugün artık bunun çok daha ötesinde bir şeyi sürdürülebilirliği, sürdürülebilir şehirleri – binaları ve sürdürülebilir bir yaşamı konuşuyoruz. Bu geldiğimiz noktayı göstermesi açısından çok önemli. Fakat burada da daha yapılacak çok şey var. Sürdürülebilirlik, sürdürülebilir yaşam, bina dediğimizde bunun belirli yapı taşları var. Ekonomi, sosyoloji, kültürel ve en önemlisi kişisel refah. Yani orada yaşayan ve yaşayacak kişilerin refahını sağlamak aslında sürdürülebilirliğin en önemli unsurlarından bir tanesi” dedi.

Kentsel dönüşüm yasası kapsamında yapılan çalışmaların sunduğu imkanlardan bahseden Yücel; “Bölgede, projede yaşayan ve yaşayacak kişilere sosyolojik imkanlar da sunulmalı. O alanda yaşayanlar ile konuşmamız, projemizi anlatmamız gerekiyor. 4 senedir projemizde süreci bu şekilde yürütüyoruz. Bu dönüşüm esnasında hepimize iş düşüyor. Sadece ekonomik dönüşüm değil sosyolojik dönüşüm ile kültürel alanda da çalışmalar yapılmalı. Biz projemiz ile başta ekonomik olmak üzere her anlamda bölgenin kalkınmasına destek ve tüm bu çalışmalarla bölgede yaşayanlara refah sağlamış olacağız” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181