Sokak hayvanlarına master plan!

Yıldırım Belediyesi, ‘Yaşanabilir Şehir Yıldırım’ hedefiyle kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yürüttüğü ve özellikle ilçe genelinde hâkim olan çarpık yapılaşmanın yerine, insanlara sağlıklı ve güvenli konut sağlamak için uyguladığı kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında insanların yanısıra hayvanların da hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor. Hayvanlar için doğal hayata uygun barınaklar, yem odakları, tedavi merkezleri yapılacak.

HAYVANLAR DA YILDIRIM’IN SAKİNİ
Yıldırımdaki sokak hayvanlarını da ilçenin sakini olarak gördüklerini ve onlara karşı da sorumlulukları bulunduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Hayatı paylaştığımız sokak hayvanlarının tedavisi sahiplenilmesi, küçük dostlarımızın sıcak bir şekilde korunaklı alanlarda muhafaza edilmesi için sürekli projeler geliştiriyoruz. Cumalıkızık’taki Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi’nde 2015 yılının Ocak ayından itibaren son 10 aylık dönemde ekiplerimiz 3 bin 960 hayvanı tedavi ederken, 3 bin 149’unu sokaklardan topladı. Bunlardan 684’üne sıcak yuva buldu” dedi.

KIŞ HAZIRLIKLARI TAMAM
Sokak hayvanları ile farkındalık oluşturmak için çalıştıklarını da vurgulayan Başkan Edebali, “Yaz günlerinde sokak hayvanlarının susuz kalmamaları için ilçede birçok bölgeye su kapları koyduk ve binlerce su kabını da muhtarlarımız vasıtasıyla vatandaşlarımıza dağıttık. Yine kış aylarında sadece sokaklardaki hayvanların değil yaban hayvanlarının da aç kalmaması için ekiplerimiz yemleme konusundaki altyapı çalışmalarını tamamladı. Yıldırım sadece insanların değil, tüm canlıların güven ve huzur içinde yaşayacağı bir şehir olması için çalışıyoruz” dedi.

KENT haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181