Uşak'ta kentsel dönüşüme 450 milyon liralık yatırım!
Uşakta değişimi başlatmak amacıyla, geçen yıl ortak aklı önemseyen bir yapıda projelere yön verdik. Bu kapsamda girilmedik sokak ve mahalle bırakmadık. Her mahalleye özel çalışmaların yanında kentin ufkunu değiştirecek çalışmalara ve sosyal projelere de önem verdik. Biz göreve gelir gelmez önceliklerimizin arasına kentsel dönüşümü aldık. Neticede ihalesini sağladığımız projede binalar yükseldi. 430 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen yaklaşık 450 milyon liralık projemiz 2016 yılında sona erecek.

Görevde olduğumuz kısa sürede Kent Park Projesi'ni de ihmal etmedik. Projemizde kısa sürede büyük yol kat ettik. Meteoroloji Müdürlüğü binasının yıkımının ardından adliye hizmet binasını yıktık. Yakın zamanda yeni yerlerinde hizmet vermesini planladığımız Besim Atalay Ortaokulu, güzel sanatlar lisesi, endüstri meslek lisesi ve kız meslek lisesi binaları dayıküacak. Bu sayede projede büyük mesafe alacağız. Görev süremiz dolmadan yaklaşık 100 bin metrekarelik bir meydanı ilimize hediye edeceğiz.

Ayrıca, Dokuzsele Deresi Islah Projesi'nde de her aşamayı takip ettik. DSİ yetkilileriyle sürekli irtibat halinde olduk. Yaklaşık 30 milyon liralık projemiz, bu yıl bitecekve su tutar duruma gelecek. İlimizde bütün pazar yerlerinin yenilenmesi ve modern bir hale gelmesi gerekiyordu. Bazı mahallelerimizin de pazar yerleri ihtiyacı söz konusuydu. Biz bu konuda ilk adımı atarak Kemalöz Mahallesi'ne kentin en büyük pazar yerini kurduk. Yakın bir zamanda Fatih Mahallesi'nde büyük ve modern bir pazar yeri inşa edeceğiz. Öte yandan günden güne daha fazla ilgi gören Kayaağıl Termal Tesisleri'nde apartların sayısını artırdık. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla 24 apart hizmete girdi. Bunun yanında yakın zamandabölgede aquapark, restoran ve market de hizmete başlayacak.

Yüksek gerilim hatlarında da sözümüzü tuttuk.Trafikte tehlike saçan noktalara çözüm bulduk. Aybey Mahallesi'nin başlıca talepleri arasında yer alan taziye evini de bitirdik. Bunların yanı sıra tarihi dokuya da sahip çıktık. İlin yeni nesillerine kültürel mirasımızı bırakmak adına Dokur Evi'nin yanında yer alan tarihi evi restore ettik. Karadede Mezarı'm da baştan yaptık. Restorasyonla ilgili çalışmalar devam ediyor. Kentin marka değerlerinden birisi konumundaki Uşak halıları için de kayda değer projeler yaptık. Projelerimiz sayesinde yeni nesil, halılarını öğrendi ve halılarımızın tanınırlığı daha da arttı. Yapılan çalışmalar neticesinde halı talebinde kayda değer artış görülüyor.

İlin, marka kent haline gelmesini istiyoruz
İlimizde sokak hayvanlarıyla ilgili de özel projeler yaptık. Sokak hayvanlarına mikroçip uygulaması başladı. Hayvanlar için ilk yardım aracı aldık. Sokak hayvanlarının beslenebileceği odalar yaptık. Yakın bir zamanda yeni hayvan barınağımız da hayata geçecek. Köy yollarımızı da önemsedik. Kentin yollarla ilgili bitmeyen sorunlarına da eğildik ve imarda görünen, fakat gerçekte olmayan yolları yaptık. Bu konuda 1 Eylül Sanayi Sitesi ve Eren Sokaklar gibi birçok sokak ve mahallede çalışmalarımız sona erdi.

İlin yaşanabilir ve marka kent olması için 2016 yılı hedeflerini belirledik. İlimizin makus talihini yenmek ve marka şehir olmak vaadiyle çıktığımız yolda daha iki yılımızı doldurmadan kayda değer işlere imza attık. Kentimizin kanayan yarası diye tabir ettiğimiz birçok konuda açığı kapatacak uygulamaları hayata geçirdik.

Dünya Bölge Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181