Yeni kentsel dönüşüm kanunu Başbakanlık'ta!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Bakanlığın kentsel dönüşümün hızlanması için hazırladığı yeni yasa tasarısını Başbakanlık'a sunduklarını açıkladı. 5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde konuşan Ceylan, riskli 7.5 milyon konutun, her yıl en az 500 binini dönüştürmeyi hedeflediklerini belirterek, kentsel dönüşüm konusundaki sorunları ortadan kaldırarak hedeflere daha hızlı bir şekilde ulaşmayı amaçladıklarını anlattı. 5 yıllık bir süreçte yaklaşık 1 milyon 200 bin konutun dönüştürülebildiğine dikkat çeken Ceylan, "Bu yeterli değil. Marmara Bölgesi'nde büyük depremlerin yaklaşmakta olduğunu bilim adamları ifade ediyor, buna seyirci kalamayız" dedi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik de Türkiye için kentsel dönüşümün asla bir tercih olmadığını belirterek, "Bu bir zorunluluktur ve de acil bir zorunluluk. İstanbul başta olmak üzere nüfusumuzun yüzde 71'i, topraklarımızın da yüzde 66'sı birinci ve ikinci derece deprem kuşağında yer almaktadır" diye konuştu. Kentsel dönüşümde özel sektörün önemine vurgu yapan Özçelik, bu konuda arsa sahiplerinden yüklenici ve kamu idarelerine kadar tüm tarafların sağduyulu olması gerektiğini söyledi.

İKİNCİ PERDE
İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Türkiye'nin kentsel dönüşüm konusunda birinci perdeyi kapatıp, ikinci perdeyi açma aşamasında olduğunu söyledi. Durbakayım, bu konuda torba kanuna koyulacak birtakım hazırlıklar olduğunu hatırlattı.

İMAN TAZELEMELİYİZ
TOKİ Kentsel Dönüşüm ve İmar Planlama Daire Başkanı Uğur İnan da kentsel dönüşümda kartların yeniden karılması gerektiğini ifade ederek, "Herkesin bir iman tazelemesi gerek. Buna barınma hakkının sağlanması ve daha büyük felaketlerle karşı karşıya kalınmaması noktasında bir seferberlik olarak bakmak lazım" dedi..

Yavuz Karaman / Takvim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181