'Yılda 300 bin konutun dönüşümü sağlanacak'!
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlarıyla bir araya geldiği Kızılcahamam kampında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, belediye başkanlarına yaptığı sunumda kentsel dönüşümün yol haritasını çizdi, yatay mimari mesajı verdi. Kurum, sosyal boyutu da dikkate alınarak kentsel dönüşüm projeleri üretileceğini belirterek, "Yerinde dönüşüm ve yatay mimariden ödün verilmeyecek, mahalle kültürü esas alınacak. Yılda 300 bin konutun dönüşümü sağlanacak" dedi.

250 BİN SOSYAL KONUT
2023 hedefleri doğrultusunda 250 bin sosyal konut üretimi planlandığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "2019 içinde 50 bin yeni ve nitelikli sosyal konut kampanyası 5 Mart'ta Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından başlatıldı. 636 bin 737 kişi başvurdu" dedi.

Kurum, belediyelere, kentsel dönüşümde kullanılmak üzere taşınmaz ve kredi desteği sağlanacağını, Emlak Katılım Bankası'nın kentsel dönüşümün finansmanında aktif rol üstleneceğini söyledi.

20 MİLYAR TL KATKI
Kurum, Başkan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde yürütülen Sıfır Atık Projesi ile ilgili de başkanlara bilgi verdi. Haziran ayında Sıfır Atık Yönetmeliği'ni yayımlayacaklarını belirten Kurum, "2023 yılında geri kazanım oranı yüzde 13'ten 35'e çıkacak. 100 bin kişiye doğrudan istihdam, ekonomiye yıllık 20 milyar lira katkı sağlanacak" dedi.

Hasan Ay / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181