Kiptaş 7. Gayrimenkul Müzayedesi gerçekleştirildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirak şirketi KİPTAŞ tarafından gerçekleştirilen halka açık müzayedelerin 7.’si tamamlandı.

2019 yılının Ekim ve Aralık aylarında, 2020 yılının Mart ve Ekim aylarında, 2021 yılının ise Haziran ve Ekim aylarında toplam altı kez halka açık müzayede gerçekleştiren KİPTAŞ, “7. Gayrimenkul Müzayedesi” kapsamında, İstanbul ve İzmit’te muhtelif bölgelerde bulunan 64 dükkân ve 2 konutu yatırımcıların ilgisine sundu.

MÜZAYEDE TEK OTURUMDAN OLUŞTU

Halka açık müzayede saat 14.00’de KİPTAŞ Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda tek oturum halinde düzenlendi. Ayrıca müzayede www.kiptas.istanbul adresi üzerinden canlı yayınlandı.

Müzayedede ilk olarak 17 Ağustos 2021 tarihinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla hak sahiplerine anahtar teslimi yapılan Locamahal Veliefendi Konutları’ndaki 2 konut satışa sunuldu. Satışa sunulan her iki konut için de teklif alındı. Toplam 1.502.375 TL (KDV dahil) muhammen bedelden satışa çıkan konutlara gelen tekliflerin toplamı %32 artışla 1.990.000,00 TL'ye ulaştı.

SATIŞA SUNULAN GAYRİMENKULLER YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Konutların ardından İstanbul ve İzmit’te bulunan 64 dükkân satışa çıktı. Satışa sunulan 64 dükkânın 40'ı için teklif alındı. 40 dükkân için toplam vadeli teklif fiyatı %11 artışla 66.251.983 TL (KDV hariç) oldu.

Peşin ya da vadeli tekliflerin onayı ise KİPTAŞ yönetimi tarafından verilecek olup, sonuçlar bu sürecin ardından kesinleşecektir.

KİPTAŞ ELDE ETTİĞİ GELİRİ SOSYAL KONUT VE KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KULLANACAK

KİPTAŞ yeni yönetimiyle birlikte şirket tarihinde ilk kez düzenlenen müzayedelerle gayrimenkuller; şeffaf ve rekabetçi koşullarda, halka açık ve online teklif imkânı ile açık artırma usulü ile satışa sunuluyor. 7.’si gerçekleşen müzayededen elde edilecek gelir, diğer müzayedelerde olduğu gibi “Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Konut Projeleri” için kaynak olarak kullanılacak.

Kiptaş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181