Kiptaş Bağcılar Kiraz Evler'in temeli atıldı!

KİPTAŞ, Bağcılar Kirazlı Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesinin temelini attı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ, 2017’de “riskli yapı” ilan edilen Bağcılar Kirazlı Mahallesi’ndeki 7 blok, 190 konuttan oluşan “As Fatih Kent Sitesi”nde dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. “KİPTAŞ Bağcılar Kiraz Evler Temel Atma Töreni” İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Tören; Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İBB CHP Meclis Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, KİPTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yıldız ve KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt ile hak sahibi vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

KİPTAŞ GENEL MÜDÜRÜ ALİ KURT: “SADECE BAĞCILAR’DA DEĞİL, İSTANBUL’DA MODEL ALINACAK BİR PROJE İÇİN İLK HARCI DÖKECEĞİZ”

“KİPTAŞ Bağcılar Kiraz Evler Temel Atma Töreni”nde ilk konuşmayı KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt yaptı. Göreve geldikleri günden itibaren beşinci konut projesini gerçekleştirdiklerini açıklayarak konuşmasına başlayan Ali Kurt, “Bugün, yaklaşık 1 yıllık görev süremizdeki toplamda beşinci, Eyüpsultan Yeşilpınar’ın ardından ikinci dönüşüm projemizin, Bağcılar Kentsel Dönüşüm projemizin temel atma töreninde birlikteyiz. 25 Mayıs’ta Eyüpsultan’da mülkiyet problemi olan sahalara örnek olacak yerinde projemizin temelini attık. Bugün ise sadece Bağcılar’da değil, İstanbul’da model alınacak bir proje için ilk harcı dökeceğiz.” İfadelerini kullandı.

ALİ KURT: “TEK BİR KEPÇE DARBESİYLE, SAATLER İÇİNDE YIKILDI”

4 yıl önce riskli yapı ilan edilen Kirazlı Mahallesi’ndeki 7 blok 190 bağımsız birimden oluşan “As Fatih Kent Sitesi”nin sürecinden bahseden Ali Kurt, “Yıllardır yıkılma korkusu yaşayan hak sahiplerimizin %93’ü ile uzlaşarak 5 Nisan’da buradaki yapıların yıkımına başlamıştık. Tek bir kepçe darbesiyle yıkılan bu evler, yıkımdan sadece bir hafta öncesine kadar bugün bizimle olan ailelerimizin yuvasıydı. Bir blok sadece saatler içinde yıkıldı. En büyük mutluluğumuz aileleri bir deprem yaşamadan buradan tahliye etmiş olmak.

İstanbul’da bundan daha acil bir konu yok. Dönüşüm, hepimizin ortak sorumluluğu. Resmi rakamlara göre İstanbul’da acilen dönüşmesi gereken 300 bin konut var. Geçmişte yapılan yanlış uygulamalar yüzünden vatandaşlarımız güvenini yitirmiş durumda. Gerçekleşmesi mümkün olmayan vaatler nedeniyle yarım kalan onlarca proje var. İşte bu nedenle İstanbul’un dönüşümü için hepimizin gerçeklerle yüzleşmesi şart. Sürdürülebilir dönüşümü ancak vatandaşlarımızın paydaş olacağı bir sistem sağlayabilir.” sözleriyle dönüşümün önemine vurgu yaptı.

ALİ KURT: “İSTANBUL’DA DÖNÜŞÜM ADINA YEPYENİ BİR SAYFA AÇIYORUZ”

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt konuşmasında, İBB Şehircilik Grubu Şirketleri KİPTAŞ, İMAR AŞ, BİMTAŞ olarak iki yıldır afet odaklı dönüşüm için sahada aktif olarak çalıştıklarını dile getirdi. Yakın zamanda üzerinde titizlikle çalıştıkları bir sistemi hayata geçireceklerinden bahseden Kurt, “İstanbul’da dönüşüm adına yepyeni bir sayfa açıyoruz, çok yakında Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun öncülüğünde, uzun süredir titizlikle çalıştığımız bir sistemi hayata geçirecek ve İstanbullularla buluşturacağız. Vatandaşlarımızın gideceği tek adres olacak, güven kaybı ve bu anlamdaki karmaşa ortadan kalkacak, inanıyoruz.” dedi.

ALİ KURT: “KİPTAŞ OLARAK SÜRECİN HEM ORGANİZE EDEN HEM DE SİSTEMİN GARANTÖRÜYÜZ”

“KİPTAŞ Bağcılar Kiraz Evler Projesi”nin önemine değinirken dönüşüm modellerinden de bahseden Ali Kurt, “Vatandaş, yüklenici ve finans kuruluşu arasında, KİPTAŞ olarak sürecin hem organize eden hem de sistemin garantörüyüz. Burada öncelikle uygulayacağımız projenin yapım maliyeti, inşa edilecek konutların piyasa satış değerleri ve yenileme bedeli oranı konusunda hak sahiplerimizle anlaştık. Yenileme kesintisinden gelen ve fazla imar hakkı ile yapılacak ek konutların toplam satış bedelini yapım bedelinden düşürdük. Sözleşmeleri imzaladık, riskli yapılarımızı hızla tahliye ettik ve yıkımlarını tamamladık. Ve bugün, 4 blokta 250 konuttan oluşan “KİPTAŞ Bağcılar Kiraz Evler”in temelini atıyoruz.” İfadelerini kullandı.

ALİ KURT: “ÖRNEK DÖNÜŞÜM PROJELERİ İLE FARKLI BÖLGELERDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Konuşmasını bitirmeden önce vatandaşları kısa sürede riskli yapılardan kurtarmak için projeler geliştirdiklerini ve örnek dönüşüm projeleri ile farklı bölgelerde çalışmaya devam ettiklerini dile getiren Ali Kurt, sözlerine şöyle son verdi:

“Bu süreçte öncelikle ilk sözleşmenin imzalandığı günden, bugüne yanımızda olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na süreçte iş birliği ve desteği için Bağcılar Belediye Başkanı Sayın Lokman Çağırıcı’ya, KİPTAŞ Yönetim Kurulu Başkanımız Ertan Yıldız’a, İBB’nin ilgili tüm yetkililerine ve hak sahiplerimize teşekkür ediyorum. Yüklenici firmamızla birlikte hak sahiplerimizi en kısa sürede mahallerine, evlerine kavuşturmak için bugünden itibaren çalışmalarımızı hızlandıracağız. ‘KİPTAŞ Bağcılar Kiraz Evler’, İstanbul’a hayırlı olsun.”

İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU: “VATANDAŞIMIZ, FEDAKARLIĞINI ORTAYA KOYACAK”

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu da konuşmasında, deprem gerçeğinin tüm yöneticilerin uykusunu kaçırması gerektiğine vurgu yaptı. “Allah muhafaza; bunun trajedisi, acısı, hepimizin ciğerini yakar” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Bakın sorumluluk almaktan bahsedildi. Uyum içerisinde İBB, KİPTAŞ kurumumuz, Bağcılar Belediye Başkanlığımız, bir arada iş üretti. Zor mu? Değil. Bu kurumlar uyum içerisinde çalışsa bile, bir husus olmadı mı gene yürümüyor. Nedir o? Vatandaşlarımız. Bakın İstanbul'da bu tür evlerde yaşayan her vatandaşımızın çözüm bulmakta, çare aramakta önceliği bu kapsama taşıma zorunluluğu var. Nedir o? Bunun kötü örnekleri var. ‘Bir daireme üç isterim, beş isterim… Öbürü iki verdi, sen üç ver…’ Bu pazarlıkların daha öncesinde, vatandaşlarımızın can güvenliği var. Vatandaşımız, fedakarlığını ortaya koyacak. Vatandaşlarımız önceliğini buraya taşıyacak. İmar artışları ile İstanbul dönüşemez. Ancak ve ancak İstanbul, yaşanmaz bir bina yığınına döner.”

EKREM İMAMOĞLU: “İNSANLARIMIZ SICAK YUVALARINA KAVUŞSUN”

İstanbul'un dönüşümünün topyekûn mücadele, bir arada çözüm üretmek ve devlet kaynaklarının aktarımından geçtiğini vurgulayan İmamoğlu, “Bunun İstanbul'a maliyeti, 500-600 milyar liradan aşağı değil. Artan maliyetlere belki daha da yukarıda. Bunu rutin hızla, süratle yaptığımız takdirde, 80-100 sene lazım. Bitmez; olmaz. Bu seferberliği yapıp, dayanıklı bir kent olduğumuz zaman başka sorunları da daha hızlı çözeriz; yaşam kalitesini arttırırız, daha keyifli bir yaşamı süreriz. Çocuklarımız, gençlerimiz umutlu olur. Ondan sonra sosyal sorunlar, eğitimle ilgili sorular daha hızlı çözülür. O bakımdan her kurumun ve her kişinin maksimum fedakarlıkla süreci sürdürmesi ve yönetmesi gerekir. Farklı davranışlarla karşılaştık. Bazen kurumsal uyuşmazlıklarla karşılaştık. Kimi zaman, vatandaşın, birçoğunun kabul etmesine rağmen farklı duygularla süreci manipüle etmeye çalışan gruplarla karşılaştık. Bunun B partisi C partisi, A partisi yok. Benim için hiç yok. O bakımdan, her kim olursa olsun mücadelemizi en üst safhada verip insanlarımızın sıcak yuvalarına kavuşmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

EKREM İMAMOĞLU: "HEPİNİZE KAHVE İÇMEYE GELECEĞİM"
Süreçte emeği geçen tüm kişi, kurum ve kuruluşları teşekkür eden İmamoğlu, konuşma yaptığı platforma, KİPTAŞ’la ilk sözleşmeyi imzalayan hak sahibi Hatice Döğer’i davet etti. “Bugün bizim bayramımızdır” diyen Döğer, duygularını, “Çok büyük zorluklarla karşılaşmadan bu güzel evleri bize yapıyorsunuz. Sizin emeğiniz çok. KİPTAŞ’ın emeği çok. KİPTAŞ, bize fazlasıyla ilgi gösterdi. Yapılması gereken ne varsa, yaptı. Onlardan Allah razı olsun. Başkanım, sizden de Allah razı olsun. Şu anki heyecanımı, mutluluğumu anlatacak şey bulamıyorum. Hepiniz çok sağ olun” sözleriyle dile getirdi. İmamoğlu’nun Döğer’e yanıtı, “Kahve içmeye geleceğim size” oldu. Bunun üzerine diğer hak sahiplerinden, “Bize de gelin” sözleri yükselince, İmamoğlu, yanıtını, “Hepinize geleceğim” şeklinde değiştirdi.

Konuşmaların ardından; hak sahipleri Hatice Döğer, Raif Koyuncu ve Özcan Aydın’ın katılımıyla butonlara basıldı ve Kiraz Evler Sitesi’nin temeline ilk beton atılmış oldu.

GÜVENLİ VE SAĞLIKLI KONUTLAR İNŞA EDİLECEK

KİPTAŞ tarafından As Fatih Kent Sitesi’nin yerine inşa edilecek proje ile riskli yapılarda yaşayan yaklaşık bin kişi güvenli bir yaşam için geri sayıma başlayacak. Kapalı site olarak tasarlanan “KİPTAŞ Bağcılar Kiraz Evler” projesi, 4 blokta 250 konut ile 1 kreşten oluşuyor. Üç girişin yer alacağı sitede; 164 adet 3+1, 82 adet 2+1 ve 4 adet 1+1 daire olmak üzere toplam 250 adet daire bulunacak. Blokların ortasındaki ortak açık meydan; çocuk oyun, spor ve oturma alanları ile süs havuzu gibi peyzaj öğeleriyle donatıldı. İki katlı sosyal tesis yapısı da bu alanla ilişkilendirildi. Ayrıca projede, blok altları ve orta avlu altında olmak üzere 2 katlı kapalı otopark düzenlendi. 201 kapalı ve 49 açık olacak şekilde her daireye birer otopark verilecek.

Kiptaş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181