Kiptaş Silivri 4. Etap Konutları'na IDA 2020'den bronz ödül!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kuruluşu olan KİPTAŞ’ın (İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret A.Ş.) inisiyatifiyle hayata geçirilen; Murat Şahin (PDG Mimarlar) tarafından tasarlanan Silivri 4. Etap Konutları Projesi, 2007 yılından bu yana farklı disiplinlerden nitelikli tasarımları ödüllendiren IDA - International Design Awards’ın (Uluslararası Tasarım Ödülleri) 2020 kazananları arasında yer aldı. 

İstanbul’un Silivri ilçesinde 95.318 metrekarelik bir alana yerleşen; 1396 konutun yanı sıra sosyal donatılar ve geniş bir peyzaj alanından oluşan; katılımcı tasarım anlayışından yola çıkarak “İyi yaşamak herkesin hakkı” sloganıyla kullanıcıların ihtiyacı olan nitelikli konutları uygun bir bütçe ile sunan Kiptaş Silivri 4. Etap Sosyal Konutları, International Design Awards 14’e Mimari kategoride Düşük Bütçeli Konut dalında aday oldu. 

83 ülkeden gelen binlerce başvuru, alanında uzman isimlerden oluşan uluslar arası bir jüri tarafından İnovasyon, Estetik, İşlevsellik, Ergonomi, Dayanıklılık, Etki, Verim, Ekolojik Uyum, Üretime Uygunluk gibi seçim kriterleri doğrultusunda değerlendirildi. Mimarlık, İç Mekan Tasarımı, Grafik Tasarım, Moda Tasarımı ve Ürün Tasarımı olmak üzere beş ayrı kategoride; Sürdürülebilirlik, Aydınlatma, Ticari Fonksiyon, Afet Sonrası Tasarım vb. gibi her kategori için özelleşen dallarda nitelikli projelerin Altın, Gümüş, Bronz ve Mansiyon dereceleri ile ödüllendirildiği yarışmanın kazananları 29 Ocak’ta açıklandı.

Yerleşim planı, donatıları, sirkülasyon ağı ile kentten ayrışan kapalı bir site olmak yerine kentle bütünleşmeyi; % 40’tan fazla rekreasyon alanı ile herkesin hakkı olan yeşile erişmesini; kente ve kentlilere çağdaş bir mimari dil ile tasarlanmış kullanışlı, özgün, güvenle yaşanacak konutlar sunmayı hedefleyen ve tüm bu özellikleriyle sosyal konut standardını üst seviyelere taşıyan Kiptaş Silivri 4. Etap Sosyal Konutları, 14. International Design Awards’ta Düşük Maliyetli Konut Kategorisi’nde Bronz Ödül’ün Sahibi Oldu. 

IDA 2020 kapsamında Türkiye’den çeşitli kategorilerde 19 proje 22 derecede ödüllendirilirken Mimari kategorisinde Türkiye’den ödül alan tek proje Kiptaş Silivri 4. Etap Konutları oldu. 

Kiptaş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181