Kiptaş Silivri 4. etap'ta yapılacak!
Kentsel dönüşüme bu yıl 1 milyar TL bütçe ayıran İstanbul Büyükşehir Belediyesinin söz konusu çalışmaları meyvelerini veriyor. Kiptaş'ın hedefi İstanbul'un 5-6 ilçesinde 10 bin konutun kentsel dönüşümünü yapmak.

Kentsel dönüşüm projeleri ve sosyal konut projelerinin önemli aktörlerinden Kiptaş, önümüzdeki dönemde yerinde dönüşüm projelerine hız verecek. Bloomberg HT Televizyonu'nda, konut sektörü ve Kiptaş'ın gelecek planlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, "Kentsel dönüşüm çok önemli ve zor bir konu. Ama biz kararlılıkla bu projeleri hayata geçiriyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bu yıl 1 milyar TL bütçe ayırdı kentsel dönüşüme. Şuanda Gaziosmanpaşa, Beyoğlu, Esenler gibi birçok ilçede dönüşüm projeleri sürüyor. Biz de 5-6 ilçede 10 bin konutluk dönüşüme imza atacağız. Bir de İstanbul genelinde hiç satmadan kentsel dönüşüm yapılacak bir projemiz olacak" diye konuştu.

KİPTAŞ olarak önceliklerinin sos yal projeler olduğuna dikkat çeken Kiptaş Genel Müdürü, Silivri'de hayata geçirdikleri konut projesinden örnekler verdi. İstanbul'da oturduğu halde hiç evi olmayan vatandaşları hedefleyerek inşa ettikleri 1508 konutluk Silivri 3. Etap Projesi'ne 4500 talep geldiğini anlatan Yıldırım "Noter huzurunda kura çekilişiyle hak sahiplerine dağıtılacak. Ucuz bir proje 195 milyon TL daireler. Ama sosyal konut adı altında oldukça lüks konutlar yapıyoruz" dedi. 

4.ETAP'I DA YAPILACAK
Sosyal donatı alanları, sağlık tesislerinin olacağı projeye başvuru için 1 hafta daha süre olduğunu hatırlatan Yıldırım, 1500 dairelik 4. Etap'ın da geleceğini söyledi.

Etiler' Örnek Dönüşüm Geliyor
Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu'nu 1 milyar 388 milyonTLlik bir teklifle kazandıklarını hatırlatan İsmet Yıldırım, burada ofis ve cadde dükkan larından oluşan örnek bir dönüşüm oluşturacaklarını 2 milyar 666 milyon TL gelir beklediklerini söyledi.

Büyümeden Pay Alırız
Şu anda İstanbul'da 700 bin ila 1 milyonTLllik konutlarda biraz daha yatırımcıyı ilgilendirdiği için talepte düşüşü yaşandığına dikkat çeken Kiptaş Genel Müdürü ismet Yıldırım, "Ama Türkiye büyüyor ve inşaat sektörü de bundan payını alırız" dedi

Bankalar fedakarlık yapmalı
Kredi faizlerinin yüksek oluşu nedeniyle vatandaşların konut almakta güçlük çektiğini ifade eden Yıldırım, "Bankaların biraz fedakarlık etmesi lazım. Rantsal para oyunlarıyla kimsenin ekonomiye katkısı olmaz. Cumhurbaşkanımızın tavsiyelerine kulak verip düşürmeleri lazım faizleri" dedi.Yıldırım şu anda hükümetin KDV oranlarını düşürmeye yönelik yasal düzenlemeler üverinde çalıştığını ifade etti.

Talepte düşüş yok
İstanbul'da konut arzının yüksek olduğu iddialarım asıl bulan Yıldırım, doğru projelerin her zaman ilgi gördüğünü söyledi. Türkiye ekonomisin yüzde 7'nin üzerinde büyüme rakamlarıyla şaşırttığını dile getiren İsmet Yıldırım şunları kaydetti:

ÇARKLAR DÖNÜYOR
"Ülkemizde sanayi, ürel tim ihracat çarkları çok iyi. Konut da bundan paI yını alıyor. 2017'de hem yurtiçi hem de yabancıya * konut satışı gayet iyiydi.  İstanbul gibi bir yerde arz biraz fazla olabilir. Ama ihtiyacı olan vatandaşlara uygun konut üretirseniz ilgi görüyor."

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181