Kiptaş Silivri'ye 616 dairelik proje yapacak!
Geçen aralık ayında, Silivri Piri Mehmet Paşa'da tarım arazisine 12 kat imar izni gündem olmuştu. 2009'da 2 kat imar izni verilen fakat ekime devam edilen 173 bin metrekarelik arazi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden KİPTAŞ'ın satın almasının ardından İBB'nin imar değişikliğiyle 12 kat inşaat izni verilmesi, tartışmalara neden olmuştu. İBB, araziye ilişkin "Orası tarla değil, imarlı arazi. 12 kat değil. 6-8 kat yapacağız" açıklamasında bulunmuştu. İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne yapılan bir ÇED raporu başvurusu ile Silivri'de yeni bir konut projesi ortaya çıktı.

582 DAİRE 1+1
Silivri merkezinin kuzeydoğusunda yer alan Ortaköy'de, yıllardır tarım arazisi olarak kullanılan ve 2003 yılında imara açılan 98 bin 146 metrekarelik arazide 616 adet kapasiteli konut yapılacak. Makro İnşaat Ticaret A.Ş.'nin hazırladığı proje için ÇED süreci başlatıldı. 2'şer katlı konut bloklarının büyük çoğunluğu 1+1 daire tipinde inşa edilecek. 582 daire 1+1, 32 daire 2+1,1'er daire de 5+1 ve 6+1 olacak.

DESTEKLİ YAŞAM PROJESİ
İnşaat çalışmalarına, ÇED sürecinin sonlandırılması, "ÇED Gerekli Değildir Belgesi"nin ve yapı ruhsatının alınmasından sonra başlanacak. Proje bedelinin ise 32 milyon 245 bin 104 TL olduğu belirtildi. Proje kapsamında, 2 adet sosyal tesis ile 1 yüzme ve 1 de süz havuzu yapılacak. İBB'nin KİPTAŞ projesini eleştiren Silivri Belediyesi, imar izni verdiği projenin yaşlılar için özel bir huzurevi niteliğinde destekli yaşam projesi olarak hayata geçirileceğini vurguladı.

Mehmet Demirkaya / Habertürk Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181