Kiptaş Süleymaniye Projesi!
İstanbul’un tarihi semtlerinden Süleymaniye'de hayata geçirilen Kiptaş Süleymaniye Projesi detayları belli oldu.

Uzun bir süredir bekleme durumunda olan Kiptaş Süleymaniye Projesi bu yıl başlıyor. UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Süleymaniye Kiptaş Süleymaniye Projesi 2006’da kentsel dönüşüm alanı ilan edilmişti. 2010’dan bugüne yıkımların devam ettiği proje için Koruma Kurulu tarafından en fazla 3 kata izin verildi. 

Kiptaş ve Fatih Belediyesi ortaklığında yapılacak olan Kiptaş Süleymaniye Projesinde konut ve ticari ümite dağılımı yüzde 90 konut, yüzde 10 dükkan olarak gerçekleşmesi planlanıyor. 100 dönüm alan üzerinde inşa edilecek olan proje kapsamında 1528 adet konut yapılacak. Mahalle kültüründe dükkanların olacağı proje kapsamında inşa edilecek konutlar tarihi dokuya uygun olarak inşa edilecek. Ada bazında iç bahçeli bir sistem ile tasarlanan projede 1+1'den 5+1'e kadar daire seçenekleri yer alacak.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181