Kiptaş Süleymaniye Projesi son durum!
Uzun bir süredir bekleme durumunda olan Kiptaş Süleymaniye Projesi son durum bilgisi belli oldu. Proje bu yıl başlıyor.

100 dönüm alan üzerinde inşa edilecek olan Kiptaş Süleymaniye Projesi İstanbul’un tarihi semtlerinden Süleymaniye'de hayata geçirilecek. Ada bazında iç bahçeli bir sistem ile tasarlanan Kiptaş Süleymaniye Projesinde konut ve ticari ümite dağılımı yüzde 90 konut, yüzde 10 dükkan olarak gerçekleşmesi planlanıyor.

Mahalle kültüründe dükkanların olacağı Kiptaş Süleymaniye Projesi 2006’da kentsel dönüşüm alanı ilan edilmişti. UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Süleymaniye proje için Koruma Kurulu tarafından en fazla 3 kata izin verildi. 

2010’dan bugüne yıkımların devam ettiği  proje kapsamında 1528 adet konut yapılacak. Kiptaş ve Fatih Belediyesi ortaklığında yapılacak olan proje kapsamında inşa edilecek konutlar tarihi dokuya uygun olarak inşa edilecek. Projede 1+1'den 5+1'e kadar daire seçenekleri yer alacak.

Kiptaş Süleymaniye Projesi son durum ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181