İzmit Cedit Mahallesi kentsel dönüşüm projesi yetkisi Başkan Doğan'a verildi!
İzmit Belediyesi Mart dönemi meclis toplantısı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan başkanlığında yapıldı.

DOĞAN’A YETKİ
İzmit Belediye Meclisinde Cedit Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarının yürütülmesi için Başkan Doğan’a yetki verilmesiyle ilgili Plan Bütçe Komisyonun raporu da kabul edildi. Buna göre,  2015/7858 sayılı Bakanlar Kurulu kararına istinaden 10/07/2015 tarih ve 29412 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak, “6306  sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun”  kapsamında “Riskli Alan” ilan edilen Cedit’teki 12.6 hektarlık alanda gerçekleştirilecek planlama, projelendirme ve uygulamalarla ilgili çalışmaların yürütülmesi için Doğan’a oy çokluğu ile yetki verilmiş oldu.
 
TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK
Başkan Doğan bu konuyla ilgili olarak da “ bölgede artık icraya gelindi. Proje bakanlığa aittir. Birinci derecede müdahale edilmesi gereken bir bölge. Bir çok sıkıntının yaşandığı bir bölge. Riskli, insanlara mezar olabilecek bir yer. Bakanlar kurulunun kararı var. Bütün işleri hukuk içinde yapıyoruz. Önemli bir mesafe alındı. Her şey açık, gizli saklı olmadan yapılıyor. En doğru şekilde yapılması için çalışıyoruz. Her şey Ankara’nın onayı ile yapılıyor. Artık kişilerle görüşülme aşamasına gelindi. Dönüşümün temel  felsefesi insanımızın daha güzel,  daha güvenli konutlarda ve çevrede yaşamasıdır. Bu şehrin örnek bir bölgesi olacak. Bölge değer kazanacak. Belediye olarak tek delikli kuruş menfaatimiz olmayacak. Cedit’te ne kadar  Ceditli kalırsa o kadar çok  mutlu olurum. Yerinde dönüşüm yapılacak. Orada bir kazanç olacaksa o da bu şehrin ve oradaki insanların kazancı olacaktır.  Vatandaşlarımız da  dönüşümün bir an önce başlamasını istiyor. Her yönden kazançlı olacak. Türkiye’ye örnek bir çalışma olacak. Bize Allah razı olsun densin yeter. Başka bir beklentimiz yok.   Kentsel dönüşüm belediyelerin üstüne para harcadığı yerler olmalı. Biz de bunu yapıyoruz.
 
CEDİTLİ KAZANACAK
Ceditli kazanacak. Yeni bir Cedit olacak.  Bazı zorluluklar olabilir bunu hep birlikte aşacağız. Vatandaşın sıkıntısını görerek böyle bir işe giriyoruz. Son derece samimiyiz. Gece gündüz çalışarak projeyi bu aşamaya getirdik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Belediyemiz ve TOKİ güvencesiyle yapılacak. Asla bir haksızlığa göz yummayız, kimsenin hakkı yenmeyecek. Vatandaşın, şehrin hukuku korunacak. Burada en ufacık bir kuruluşun delikli kuruş çıkarı olmayacak. Model olacak bir çalışma olacak” şeklinde konuştu.   

İzmit Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181