İzmit Deprem Müzesi ve Dijital Gösterim Merkezi çalışmaları yakında bitecek!
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın vizyon projelerinden olan Deprem Müzesi ve Dijital Gösterim Merkezi’ndeki çalışmalar devam ediyor. Cephanelik bölgesinde 1740 metrekarelik bir alan üzerinde yapılmakta olan projenin 17 Ağustos 1999 depreminin 18. yıldönümünde açılacağı açıklandı. İzmit Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü yetkilileri, yaklaşık 10 milyon liraya mal olacak ve Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyacak Deprem Müzesi ve Dijital Gösterim Merkezi’nin kaba inşaatının tamamlandığını, çelik çatı kapamasının ise devam ettiğini söylediler. İki katlı binada digital panorama, diaroma (depremin ışık oyunlarının da yardımıyla 3 boyutlu olarak modelleneceği alan),anı ürünler satış bölümü, deprem dokümantasyon merkezi, kafeterya gibi sosyal alanlar bulunacak.

Amaç Unutmamak ve Unutturmamak
Yetkililer, Deprem Müzesi ve Dijital Gösterim Merkezi’nin 17 Ağustos 1999 depremini unutmamak, unutturmamak, İzmit başta olmak üzere ülkemizin bu konuda bilinçlenmesine katkıda bulunmak, yeni nesillerin depreme bilgi ışığında hazır olmasını sağlamak amacıyla yapıldığı söylediler.

İzmit Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181