İzmit Deprem Müzesi yakında açılıyor!

İzmit Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 17 Ağustos Deprem Anma ve Farkındalık Müzesi’nde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Deprem Müzemiz tüm insanlığa hayırlı olsun” dedi.

Başkan Doğan, Cephanelik bölgesinde yapımı tamamlanan Müzede incelemelerde bulundu.  Önümüzdeki günlerde resmi açılışı yapılacak olan merkezde yaptığı açıklamada, depremin yarattığı hasarı en aza indirmek için çalışmaların devam ettiğini belirten Doğan  “depremi unutmayacağız, unutturmayacağız ve hazırlıklı olacağız. Asrın depreminden çıkardığımız dersleri gelecek nesillere aktaracağız” dedi.              

ÖLDÜREN DEPREM DEĞİL, TEDBİRSİZLİK
Başkan Doğan “ müzemizle, öldürenin deprem değil, tedbirsizlik, ilgisizlik, zayıf yapılan binalar ve uygunsuz koşular olduğunu bir kez daha vurgulayacağız. 17 Ağustos Deprem Anma ve Farkındalık Müzemiz, şuanda dünyadaki en gelişmiş teknolojileri içeren deprem benzetim merkezi, deprem kütüphanesi ve dokümantasyon merkezini bulunduran ve deprem olgusunu bilimsel olarak anlatan, dünya deprem tarihini insanlara yaşıyormuş gibi gösteren, hissettiren bir merkezdir.

SON TEKNOLOJİ KULLANILDI
Merkezde aynı zamanda 17 Ağustos Depremini gerçek ses ve görüntüleriyle 270 derecelik ekranlarda, son teknolojilerde dijital ortamlarda insanlara yaşamak, yaşattırmak için planlanan alanlar yer almaktadır.

Amacımız, gelecek nesillere depremi ve deprem sırasında yapılacaklarını öğretmek ve gelecekte depremlerde can ve mal kayıplarını en aza indirmektir. Deprem Müzemiz İzmit’imize, Kocaeli’mize, ülkemize ve tüm insanlığa hazırdır” dedi.  

İzmit Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181