İzmit tramvay hattında 2. etap başlıyor!
1 Haziran tarihinde hizmete açılan tramvay projesini İzmit halkı çok sevdi. Büyükşehir Belediyesi, SEKA Park ile Otogar arasında çalışan ve günde 20 bin vatandaşın kullandığı tramvay hattını uzatılacak. Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde konuşan Genel Sekreter İlhan Bayram, "Tramvay hattını SEKA Park alanından Plajyolu'na kadar olan 2 kilometre 150 metre daha uzatacağız. Kademe kademe şehrin her tarafına götürme gibi bir projemiz var" dedi.

İZMİT'E DE METRO GELECEK
Genel Sekreter Bayram, Başbakan Binalı Yıldırım'ın da yapılması için destek verdiği Metro proesi hakkında da bilgi verdi. Bayram, "Kocaeli sadece İzmit'ten ibaret değil. Şuanda bile şehrimizin birçok noktasında trafik problemimiz var. Yollar kavşaklar yapmamıza rağmen stres halen devam ediyor. Gebze'de Metro projemiz tamamladı. Yakında kazmayı vuracağız. 2,5 milyar civarında bir bedeli var. Gebze-İzmit Metrosunu da hükümetimiz yapacak" dedi.

VALİLİK RESTORE EDECEK
Büyükşehir Meclis toplantısında CHP Meclis üyesi Orhan Tanış, Halkevi binasının durumunu gündeme getirdi. "Neden restore edilmiyor" dedi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, "Halkevi binasının gerçekten kentimize büyük hizmetleri olmuştur. Ben okul yıllarında halkevi kütüphanesinde uzun zaman geçirmiş birisiyim. Güzel bir mimarisi var. Kentin sahip çıkması gereken bir değer. Kocaeli valiliği projesini hazırladı. Burası Kocaeli Valiliğinin bünyesindedir" dedi.

Tramvay hattında 2. etap başlıyor
Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ekim ayı oturumuna katılan Genel Sekreter İlhan Bayram, tramvay hattının plajyoluna kadar uzatılmasını kapsayan 2. etap çalışmaları için Başkan Karaosmanoğlu'ndan onay alındığını ve projenin ihale aşamasına geldiğini söyledi.

SARIBAY, UMUTLU İÇİN GELDİ
Büyükşehir Belediyesi'nin ekim ayı meclis toplantısı perşembe günü Leyla Atakan Kültür Merkezi'nde bulunan Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak'm başkanlığında toplanan mecliste 113 gündem maddesi görüşüldü. Meclis toplantısına CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç ile birlikte katılım gösterdi. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu il dışında olduğu için toplantıya katılamadı. Gündem maddelerinin yanı sıra mecliste Halkevi binasının onarımı için sürecin devam ettiği, Akçaray'm da 2 kilometre 150 metre uzatılması için ihaleye çıkılacağı konuşuldu. Mecliste bronzlaşma meselesi ise yüzleri güldürdü.

AYAZ GİTTİ, UMUTLU GELDİ
Eksilen encümen üyeliğine yeni üye seçimi gerçekleştirildi. Geçtiğimiz günlerde AK Parti İzmit İlçe Başkanlığı görevine seçilen Hasan Ayaz, İzmit Belediye Meclis üyeliğinden istifa ettikten sonra şimdi de Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliğinden istifa etti. Ayaz'm yerine siyasette nezaket yapılarak CHP'li Ercan Umutlu meclis üyesi oldu. Ercan Umutlu'nun yeni görevinde yanında olmak isteyen CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, "3'üncü defa meclise katılıyorum. Elimden geldiğince katılmak istiyorum zaten ama bugün Ercan arkadaşımızın yanında olmak istedik" dedi.

ÖZAK SEMPOZYUMA DAVET ETTİ
Başkanvekili Zekeriya Özak, 26-28 Ekim tarihleri arasında yapılacak uluslararası 15 Temmuz ve Darbeler Sempozyumu hakkında bilgi verdi. Özak, darbelerden toplumun bilinçlendiğini belirterek, "Her şeye rağmen zırh delici mermilerin önünde durduk. 15 Temmuz'da 250 şehit verdik. Darbe girişimi başarısızlığa uğradı. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir sözünü yere koymadık millet olarak. Büyükşehir Belediyesi olarak ev sahipliği yapacağımız sempozyuma 180 akademisyen katılacak. Sempozyum 3 gün sürecek. Buradan çıkan sonuçlar dünyaya ve bize yol gösterecek. Sempozyumda çok fazla oturum var" diyerek programa herkesi davet etti.

TAŞDEMİR ANTALYA'YI SORDU
CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir verdiği soru önergesinde geçtiğimiz günlerde Antalya'da yapılan Başkanlar Kurulu hakkında, "Yapılan bu seyahat ile ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kasasından ne kadar ödeme yapılmıştır? Toplam kaç kişi katılım sağlamıştır? Bu seyahate Büyük şehir'den ve ilçe belediye başkanlarından kimler katılmıştır? Katılım sağlayanların hepsi amatör spor kulübü başkanı mıdır? Bu seyahat için ilimizde birçok otel varken niçin Antalya'nın en lüks oteli tercih edilmiştir? Bu seyahat sonucunda amatör spor kulüpleri hangi branşta başarı yakalamıştır? Ve bu ciddi bir israf değil midir?" ifadelerini kullandı.

"MOTİVASYON VERİYOR"
Taşdemir'in sorusuna yanıt veren Özak, "2 binden fazla amatör spor kulübü var. Biz bu kulüpleri destekliyoruz. Bu federasyon başkanlar kurulu toplantılarına ilçe belediye başkanlarımız da katıldı. Çünkü eksikler nelerdir sorusunu sorduk. Bunların konuşulduğu Türkiye çapında bir etkinliktir. Bu tip çalışmaları farklı illerde yapıyorlar. Genelde futbol takımları farklı şehirlerde kamp yaparlar motivasyon için. Dolayısıyla bu çalıştaym il dışında yapılmasının son derece faydası olduğu düşünüldüğü için belediyemiz tarafından desteklendi bu etkinlik. Bu çalışmanın maliyeti kazanımların yanında önemsizdir" dedi.

YILDIRIM'! KARAMÜRSEL BRONZLAŞTIRDI
Özak'm ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Taşdemir, "Maşallah bronzlaşmış gelmişler. Antalya'ya kadar gidilmesi gerekiyor muydu. Sonuçta oteller 800-900 TL günlük ücretler. Buraya amatör spor kulüplerinin başkanları mı gitmiştir. Çoğu kulüp başkanı da değil bu arkadaşların. Bu israf değil midir?" diye konuştu. Taşdemir'e yanıt veren Özak, "İsraf değildir. Önemli bir sosyal kazanım vardır. Rakamlar o kadar yüksek değil. Sezon sonu olduğu için rakamlar anlatıldığı kadar değildir" diye konuştu. Özak'm ardından bir kez daha söz alan Taşdemir, "Bir tek İsmail Baran bronzlaşmamış o da gitmemiş zaten" dedi. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım da söz alarak, "Beni bronzlaştıran Antalya değil, Karamürsel" diyerek olaya esprili yaklaştı.

"HALKEVİ BİNASI RESTORE EDİLMELİ"
CHP'li meclis üyesi Orhan Tanış da Halkevi binasının durumunu gündeme getirerek, "Halkevi binasının acil onarım ve restorasyona alınması teknik bir gereklilik arz etmektedir. Ancak bu konuda hiçbir adım atılmamıştır. Binanın onarım ve restorasyonu konusunda herhangi bir projeniz var mı? Varsa ne zaman başlayacak?" şeklinde konuştu. Tanış'm soru önergesine yanıt veren Başkan Vekili Özak, "Halkevi binasının gerçekten kentimize büyük hizmetleri olmuştur. Ben okul yıllarında halkevi kütüphanesinde uzun zaman geçirmiş birisiyim. Güzel bir mimarisi var. Kentin sahip çıkması gereken bir değer. Kocaeli valiliği projesini hazırladı. Burası Kocaeli Valiliği'nin bünyesinde. Anıtlar yüksek kurulaun sunuldu proje. Süreç devam ediyor. Bu süreç tamamlandığında restore çalışmaları başlayacak" dedi.

TRAMVAY 2 KM DAHA UZAYACAK
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, ulaşım için yapılan projeleri mecliste anlattı. Genel Sekreter Bayram, "Akraçay projemizin ikinci etabına geçiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız'dan da onay alındı ve ihale sürecine geldik. Birinci kademe Elginkan Vakfı'nın olduğu okullar gölgesine kadar gidecek. İkinci etap ise Plajyolu'nda arıtma tesisinin tam karşısına durak konularak 2 km 150 metrelik bir uzatma yapılacak. Bundan sonra tramvay projemizi kademe kademe şehrin her tarafına götürme gibi bir planımız var" diyerek metro projesine değindi.

İZMİT'E DE METRO GELECEK
İlhan Bayram, "Kocaeli sadece İzmit'ten ibaret değil. Şuanda bile şehrimizin birçok noktasında trafik problemimiz var. Yollar, kavşaklar yapmamıza rağmen stres halen devam ediyor. Gebze'de metro projemiz tamamladı. Çift tüplü ve 12 istasyonu olacak. Gebze Organize Sanayi'den Darıca sahiline kadar devam edecek. Amacımız Gebzelilileri denizle buluşturmak. Gelecek senenin ilk yarı yılma kadar kazma vuracağız. 2 buçuk milyar lira civarında bir bedeli var. Şimdiye kadar yapılan en büyük proje. Gebze'yi biz, İzmit metrosunu da hükümetimiz yapacak" dedi.

"ÇARŞI HER ŞEYE KARŞI" 
Kentsel dönüşüm konusunda CHP'li meclis üyesi Engin Taşdemir mühendislik yönünde çalışmaların yapılıp yapılmadığı sorusuna İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan yanıt vermek istedi. Süreci anlatan Doğan'a, "Hep kışkırtmalı konuşuyorsunuz. Siz inşaat mühendisi misiniz ki açıklama yapıyorsunuz" diye çıkışan Taşdemir'e Doğan yanıt vermekte gecikmedi. Başkan Doğan, "Çarşı her şeye karşı. Bir şeyi de beğenin. Burası siyasetin yeri değil, bana politikacı ağzıyla konuşmayın. Vatandaşa hizmet etmeye çalışıyoruz. Kentsel dönüşüm gereklidir" dedi. Bir anlık olsa da salonda tansiyon yükselse de taraflar kısa sürede yatıştı. Meclis diğer konuların görüşülmesinin ardından sona erdi.

Büyük Koacaeli Gazetesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181