'Kocaeli deprem konusunda çok yol aldı!'
Tarihi Av Köşkünde düzenlenen 17 Ağustos deprem özel yayınında konuşan Vali Güzeloğlu, insanları öldürenin deprem olmadığını belirtti. Vali, "Bizim sorumlu olduğumuz depremin olmaması değil, yapıların iyileştirilmesidir" dedi.

"ZEMİN GÜÇLÜ OLMALI"
Örnek olarak Av Köşkünü gösteren Vali Güzeloğlu, "Bu yapı 1863 yılında yapıldı. Özellikle zemin açsından çok sağlam bir yapıya sahip ve kayalık alanda kurulmuş. Demek ki yapılarımızda zemin etüdü çok önemli. Zemin sorunlu ise ne yaparsanız yapın bina çok güçlü olmuyor. Zemin güçlüyse, bu seferde binanın nitelikli olması gereklidir" dedi.

"KOCAELİ ÇOK YOL ALDI"
1999 depreminde on binlerce insanı kaybettiklerini hatırlatan Güzeloğlu, şöyle devam etti: "Can ve mal kaybının yüksek olmasının sebebi yaptığımız temel yanlışlardır. Bu acıları paylaşarak azaltmak noktasında çok güçlü bir milletiz. Depremden 17 yıl sonra AFAD'ı kurduk. Haberleşme, ulaşım, lojistik bakımından çok güçlü yapılarımız oluştu. Halkımızın bilinçlenmesine önem veriyoruz. Depreme hazır olmak tam anlamıyla mümkün olmasa da, Kocaeli bu anlamda en çok yol kat eden şehirlerden biridir."

"OLASI BİR DEPREME HAZIRIZ"
Konuşmasında kentsel dönüşümün önemine de değinen Güzeloğlu, "Deprem sonrasında bütün yapılarımızda çok iddialıyız. Öncesinde ise sorunlar vardı. Deprem sadece bir kenti ilgilendirmiyor. Kocaeli, olası bir İstanbul depremine karşı tedbiri olan bir kent. Elbette duamız depremin bir daha olmamasından yana. Ancak bir deprem olduğunda da bunu minimum hasarla atlatmamız gerekiyor" dedi. Güzeloğlu konuşmasının sonunda ise deprem şehitlerini rahmetle andığını dile getirdi.

Bizim Yaka Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181