Cedit kentsel dönüşüm projesi yıkım işlemlerinde sona yaklaşıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nce kent tarihinin en önemli kentsel dönüşüm projesi olan Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ndeki yıkım işlemlerinde sona yaklaşıldı. Hak sahiplerinin neredeyse tamamına yakını ile anlaşılan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında şu ana kadar 489 binanın yıkımı gerçekleştirilirken, geriye kalan 4 binanın yıkımı önümüzdeki günlerde yapılacak.

5. AY KİRA YARDIMI: 1003 HAK SAHİBİNE TOPLAM 926 BİN TL
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nce hayata geçirilen Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahiplerine kira yardımları sürdürülüyor. Bu kapsamda bin 3 hak sahibine toplam 926 bin TL’lik 5. ay kira yardımı şubat ayında gerçekleştirildi.

489 BİNANIN YIKIMI TAMAMLANDI
Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi soğuk kış günlerinde dahi bugüne kadar toplamda 489 binanın yıkımını yaptı. Proje dahilindeki alanda bulunan son 4 binanın, resmi işlemleri sonuçlandıktan sonra önümüzdeki günlerde yıkımı gerçekleştirilecek.

1105 DAİRE YAPILACAK
Proje kapsamında 1105 daire ve ticari alan yapılacak. Daireler 2+1 ve 3+1 olarak inşa edilecek ve yatay mimariye dikkat edilecek. Konutlar arazinin ve kentin siluetini bozmayacak şekilde yapılacak. Dönüşüm kapsamında hazırlanan proje maketi de görücüye çıkmıştı. Projenin maketi Kadıköy Mahallesi’ndeki katlı otoparkta yer alan Büyükşehir Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Proje Ofisi’nde sergileniyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181