Cedit kentsel dönüşüm projesinin maketi görücüye çıktı!

Kocaeli’nin en önemli kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Cedit Mahallesi kentsel dönüşümü için çalışmalar devam ediyor. Bir yandan sözleşmeler imzalanırken diğer yandan projenin detayları netleşiyor.

PROJE MAKETİ PROJE OFİSİNDE SERGİLENİYOR
1479 hak sahibini ilgilendiren dönüşüm kapsamında hazırlanan proje maketi görücüye çıktı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Gövdemizi altına koyduk’ dediği projenin maketi Kadıköy Mahallesi’ndeki Katlı Otopark’ta yer alan Büyükşehir Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Proje Ofisi’nde sergileniyor.

115 KİŞİ SÖZLEŞME İMZALADI
Diğer yandan sözleşmeler de imzalanıyor. Uzlaşma sürecinin başlamasından bu yana 115 kişi sözleşmeyi imzaladı. Toplam kamulaştırılan alan ise 3717 metrekareye ulaştı. Ödenecek toplam bedel ise 10 milyon 294 bin 960 TL oldu.

1105 DAİRE YAPILACAK
Proje kapsamında 1105 daire ve ticari alan yapılacak. Daireler 2+1 ve 3+1 olarak yapılacak ve yatay mimariye dikkat edilecek. Konutlar arazinin ve kentin siluetini bozmayacak şekilde inşa edilecek.

CEDİT’TE İMZALAR ATILMIŞTI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ‘Riskli Alan’ ilan edilen ve 22 Mart tarihi itibariyle uzlaşma süreci başlatılmıştı. 5 Nisan Pazartesi günü Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın katıldığı törenle bedel karşılığı anlaşma sağlanan hak sahipleriyle imza atmıştı.7 Nisan’da gerçekleşen Büyükşehir encümen toplantısında ise bedel karşılığı uzlaşma sağlanan ödemelerin yapılması için karar alınmıştı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181