Denizevler kentsel dönüşüm projesinde kuralar çekildi!
Gölcük Belediyesi öncülüğünde TOKİ ile birlikte hayata geçirilen ve Türkiye bir ilk olan Denizevler Kentsel Dönüşüm projesinde kuralar çekildi. 541 konuttan oluşan proje de, 146 hak sahibi için çekilen kuralar başarıyla gerçekleştirildi. Hak sahipleri böylelikle dairelerini belirlemiş oldu. Bu mutlu günlerinde Başkan Mehmet Ellibeş’te onları yalnız bırakmadı.

KOCAELİ’NDE BİR İLK GERÇEKLEŞİYOR
Gölcük Belediyesi’nin bir ilki gerçekleştirerek hayata geçirdiği Denizevler Mahallesi Kentsel Dönüşümü için yapılan konutların hak sahipleri için kura çekimi Kongre Sarayı’nda gerçekleştirildi. Kura çekimine 146 konut için hak sahibinin yanı sıra Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, TOKİ Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Banu Tantan, Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş, Başkan Yardımcısı Kemal Kahraman, Noter yetkilileri katıldı. Bu dönüşüm ile depreme maruz bölge olan Denizevler boşatılacak ve olası bir depremde bu bölgede oluşabilecek yıkım böylelikle önlenmiş olacak. Proje başarıyla devam ederken, evler en geç Haziran ayında teslim edilecek.

“GAYRETİ GÖSTERDİK SONUCA ERİŞTİK”
Kura çekimi öncesinde bir konuşma yapan Başkan Mehmet Ellibeş önemli açıklamalarda bulundu ve şunları söyledi: “17 Ağustos Asrın Felaketini yaşamış bir kent olarak yaraları sarmaya devam ediyoruz. Hep birlikte zor günler geçirdik. Bu zor günleri tekrar yaşamamak adına, yeni depreme hazır olmak durumundayız. Çünkü bilim adamları yeni depremlerin kapıda olduğunu belirtiyorlar. Nasıl Gölcük Depremi’nde başka iller de etkilendiyse, bize yakın iller de olabilecek bir depremde bizde etkilenebiliriz. Bunu önlemek adına zaten afete maruz bölge olan Denizevler Mahallemizde bir kentsel dönüşüm gerçekleştirdik. Çocuklarımızın geleceği için bu gayreti gösterdik ve sonuca eriştik” dedi.

TOKİ BAŞKANI TALEPLERİNİZİ KABUL ETTİ
Konuşmasına devam eden Başkan Ellibeş , “Dün TOKİ Başkanımıza gittiğimizde sizlerin bazı isteklerini kendisine ilettik. Zemin katlarda kuraya katılmama talebimiz kabul edildi. Zemin katlar bugün yapılacak kura çekimlerinde yer almayacak. Fark ödemesi gerekenlerin o günkü koşullarda ki farkı ödemesini de sayın TOKİ Başkanımız kabul etti, bizleri kırmadı. Bunun dışında özel istekleri de paylaştık. Sonuç itibariyle daha huzurlu, daha güvenli, daha sağlıklı bir şekilde yaşayabileceğiniz, bir mahallenin oluşması adına sonuçlarımızı elde etmiş olduk. Bugün inşallah her biriniz çekeceğiniz kura ile daha güzel mutlu günler yaşarsınız. Gölcükümüze sizlere, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

146 KONUT İÇİN KURA ÇEKİLDİ HAZİRAN’DA TESLİM
Sonrasında ilk hak sahibinin ismini de Başkan Ellibeş çekti. Sonrasında kuralar çekimi 146 hak sahibi için devam etti.   Sivri Tepe rezerv alanında 541 konut bulunuyor. Tip -1 10, Tip -2 141, Tip- 3 106 başvuru bulunurken, bu hak sahiplerinin yerleri bu kura çekimi ile belirlenmiş. Geri kalan konutlar için ise daha sonra başvuranlar arasında kura çekimi yapılacak. Bu evleri kimlerin hangi şartlarda alabileceği ise TOKİ tarafından açıklanacak. Konutların en geç Haziran 2019 yılında teslim edilmesi bekleniyor.

HAK SAHİPLERİ BAŞKAN ELLİBEŞ’E TEŞEKKÜR ETTİLER
Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş hak sahipleri ile tek tek ilgilenerek sorularını cevapladı. Hak sahipleri kura çekiminin hayırlı olmasını dileyerek, özellikle Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’e  ve Toki çalışanlarına emeklerinden dolayı teşekkürlerini ilettiler.

Gölcük Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181