Derince Araptepe kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!
Başkan Aygün'ün 41 seçim vaadi arasında yer alan ve özel önem verdiği kentsel dönüşüm projesinde çok önemli bir adım atıldı. İhalesi yapılan 418 daire ve 17 işyerinin inşa edileceği yaklaşık maliyeti 125 milyon olan Yenikent Mahallesi (Araptepe Mevkii) kentsel dönüşüm projesi, alanında örnek olarak nitelendiriliyor

Kentsel Dönüşüm Projesi
Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün seçim vaatleri arasındaki 41 projeden biri olan kentsel dönüşüm çalışmaları hayata geçiyor. Etüt Proje Müdürlüğü’nün Yenikent Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Araptepe Mevkii’ndeki yaklaşık 30 bin m2’lik alanda başlattığı kentsel dönüşüm çalışmalarının ihalesi Encümen Toplantı Salonu’nda yapıldı. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün başkanlığında gerçekleştirilen ihaleye katılan Yelkent A.Ş. firması % 25 kat karşılığı oranı ve 2 milyon 850 bin TL + KDV teklif verdi. Komisyonca gerçekleştirilen ihale belediye başkanlığının değerlendirmesinin ardından karara bağlanacak.
 
Depreme Dayanıklı Binalar
İhale sürecinin tamamlanmasının ardından çalışmaların hızla başlayacağı bölgeye depreme dayanıklı, kapalı otoparkı bulunan, sosyal ve yeşil alanlara sahip, modern ve estetik binalar kazandırılacak. Kentsel dönüşüm sürecinin noktalanmasıyla birlikte Araptepe mevkiindeki proje alanında hak sahiplerine yeni modern daireleri teslim edilerek, çarpık yapılaşma sorunu çözülmüş ve bölgeye önemli ve güzel bir proje kazandırılmış olacak. Yenikent Mahallesi Araptepe mevkiindeki proje ilimizdeki kentsel dönüşüm düzenlemeleri arasında örnek proje olarak nitelendiriliyor.

Derince Belediyesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181