Doğan, İzmit Cedit kentsel dönüşüm projesi hakkında son gelişmeleri anlattı!
Kurban Bayramı kutlaması nedeniyle gazetemizi ziyaret eden İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, kentsel dönüşüm, deprem müzesi ve İzmit ilçe kongresi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Cedit Mahallesi'nde yapılacak olan kentsel dönüşüm çalışması hakkında son gelişmeleri anlatan Doğan, kentsel dönüşüm yapılacak olan alandaki ev sahiplerine kira yardımının yapılacağı müjdesi veren Doğan, bakanlığın projeyi onayladığını kaydetti.

BAKANLIK ONAYLADI
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Cedit Mahallesi'nde ilan edilen riskli alandaki kentsel dönüşüm projesini onayladığını söyleyen Doğan, "Şimdi Bakanlık'ta bir aylık inceleme sürecinin bitmesini bekliyoruz. TOKİ ile de görüşmelerimizi yaptık. Bayramdan sonra TOKİ'nin buradaki projeyi yapması ile ilgili görüşmelerimizi neticelendireceğiz. Burada bizim için en önemli sorun olan kira yardımı da Bakanlık tarafından çözüldü. Bakanlık, hak sahiplerine projenin yapım süreci boyunca kira yardımı verecek.

HERSEYİ ANLATIYORUZ
Cedit en zor bölge. Vadi ve dere içinde çarpık yapılaşmanın olduğu bir nokta. Aynı zamanda sosyal ve fiziki dezavantajları var. Bu bölgede dönüşüm yapılması için vatandaşlar bize baskı yaptı. Biz de bölgeyi Bakanlar Kurulu'nda riskli bölge ilan edilmesi için girişimde bulunduk. Bakanlar Kurulu bölgeyi riskli alan ilan ettikten sonra biz çalışmalara başladık. Tüm çalışmalarımızı adım adım vatandaşa anlatarak ilerliyoruz. Kurduğumuz Kentsel Dönüşüm Ofisi'nde iki arkadaşımız tüm süreci gelen vatandaşa anlatıyor. Ayrıca mahalle derneğinde de bilgilendirme yapılıyor. Ben belediyede her hafta kentsel dönüşüm toplantısı yapıyorum.

PAZARLIK SÜRECİ EKİMDE
Her şeyi açık ve şeffaf yapıyoruz. Her şey normal sürecinde gidiyor. İzmit Belediyesi, Türkiye'ye örnek bir dönüşüm gerçekleştirecek. Herkesin bu süreçte bize yardımcı olması gerekiyor. Farklı anlayışta olanlar vatandaşı kışkırtmaya çalışıyor. Ama vatandaş burada bize destek oluyor. Vatandaşın yüzünü güldürecek olan bu projeye destek olunmasıyla birlikte çok güzel bir dönüşüm olacak. TOKİ ve Bakanlık'taki süreç bittikten sonra ekim ayının başında vatandaşla pazarlık süreci başlayacak" dedi.

KOPLEKSİ BİTİRİP AÇACAĞIZ
Deprem Müzesi'nin açılışı için Başbakan Binali Yıldırım'ın programını beklediklerini söyleyen Doğan, "Biz aslında şu anda çok acele etmiyoruz. Sanal Gerçeklik küresini de bitirdikten sonra buraya 15 Temmuz şehitlerinden Erol Olçok'un oğlu Abdullah Tayyip Olçok kompleksi ismini vererek açmak istiyoruz. Bunun için acele etmeden çalışmalarımızı bitirip açılışımızı yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

OLUMLU GÖRÜŞ BELİRTTİM
AK Parti'de başlayan kongre sürecinde İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz'ın devam etmemesi ve Korkmaz'ın yerine ortaya çıkan aday adayları ile ilgili soruları yanıtlayan Doğan, "Şu anda aday adayı olan tüm arkadaşlarımız çok değerli ve hepsi bu işi yapacak düzeyde. Ben Ali Korkmaz ile ilgili süreçte görüşümü belirtim ve pozitif bir görüş sundum. Belediye Başkanı olduğum zaman bizim burada oyumuz yüzde 38 civarındaydı. Ali Korkmaz'ın ilçe başkanlığına getirilmesi ile birlikte yaptığımız güzel çalışmalar oy oranlarımızı yükseltti. Buradaki başarılarda Ali Bey'in emeği çok fazla.

UYUM İÇİNDE ÇALIŞIRIZ
Tabi bu tür durumlarda genel merkez sadece bir noktadan bakmıyor. Bu sürece sadece kongre süreci olarak bakmamak gerekiyor. Biz belediye başkanları bu sürece çok müdahil olmuyoruz. Sadece görüşümüz sorulduğunda görüşümüzü belirtiyoruz. AK Parti'de yarış makam ve mevki için değil, hizmet için yapılır. Bizde makam kavgası olmaz. Yarışlar da yumuşak olur ve kavga olmaz. Aday adayları arasında kim aday gösterilir ve seçilirse biz onunla çalışmaya hazırız. Büyük bir uyum içinde çalışacağımıza da inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Demokrat Kocaeli Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181