Ergün Turan 'Gölcük Deniz Evler Kentsel Dönüşüm' projesini inceledi!
TOKİ Başkanı Ergün Turan, TOKİ’nin Gölcük'te yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ile incelemelerde bulundu. Kentsel dönüşüm yapılacak alanları inceleyen TOKİ Başkanı Turan, Gölcük esnafı ve vatandaşlar ile bir araya gelerek, çalışmalara dair beklentilerini dinledi.  

Gölcük'te Sivritepe Mahallesi'nde 540 konutluk Kentsel dönüşüm projesine başladıklarını belirten Turan, "Sahilde bulunan Deniz Evler Mahallesi'nde uygulayacağımız kentsel dönüşüm projemizin uygulama alanlarını inceledik. Şuan kamulaştırma ve imar çalışmalarımız devam ediyor Gölcük esnafımızla ve vatandaşlarımızla yaptığımız sohbetlerde, kentsel dönüşüme olumlu baktıklarını gördük. Vatandaşlarımız daha güvenli ve sosyal çevresi ile uyumlu yapılarda yaşamak istiyor. İdare olarak vatandaşlarımızın beklentilerine hassasiyetle yaklaşıyoruz, taleplerini dikkate alarak planlama yapıyoruz. Gölcük'ü bir cazibe merkezi haline getirmek için projelerimizi en kısa sürede tamamlayıp teslim edeceğiz." dedi.

Gölcük’ün özellikle sahili ve doğal güzellikleriyle sosyal ve ekonomik açıdan önemli potansiyelleri bulunduğuna dikkat çeken Turan,“ Bölgedeki yapıların deprem açısından daha güvenli hale getirilmesi için kentsel dönüşüm zorunluluktur. Yapısal riskleri ortadan kalktığında, Gölcük sahip olduğu doğal güzellikleriyle, sahili ile ve ekonomik potansiyeli ile tam bir cazibe merkezi olacaktır. Bu güzide ilçemiz, ülkemiz ekonomisinin can damarı  olan bölgelere yakınlığı ve buralara olan güçlü bağları ile bir sayfiye alanı olarak da mevcut değerini artıracaktır.” 

Öncelik deprem kuşaklarında
Yerel yönetimlerle işbirliği içinde Türkiye’nin en büyük Kentsel Dönüşüm hareketini yürüttüklerini hatırlatan TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, " Deprem kuşaklarıyla ülkemiz maalesef her daim deprem tehdidi altında olan bir coğrafyada. Deprem riskine rağmen maalesef riskli yapı stokumuz da aynı şekilde yüksek. Bu nedenle İdare olarak yürüttüğümüz kentsel dönüşüm çalışmalarında önceliği deprem kuşaklarındaki yerleşimlere veriyoruz. Gölcük'te daha önce yaşadığımız acıları tekrar yaşamamak için, tüm çalışmalarımızı büyük bir titizlikle ve güçlü bir teknik denetim sistemi üzerine inşa ediyoruz.”  dedi.
 
Turan, TOKİ’nin yürüttüğü yaklaşık 240 bin konutluk Kentsel Dönüşüm Programı’nın 171 bin konutu kapsayan büyük bölümünün, 1.dereceden 5. dereceye tüm deprem kuşakları üzerinde uygulandığını vurguladı.
 
Kentsel dönüşüm yapılan alanlarda vatandaşların “rızasına dayalı”, talep ve ihtiyaçlarını karşılayan ve aynı zamanda şehirlere değer katan yeni yerleşimler kurdukları söyleyen TOKİ Başkanı Turan, yörelerin mimari, kültürel ve sosyal alışkanlıklarını  koruma hassasiyetini de projelere yansıttıklarını söyledi. Turan, “Sadece binalar yıkıp yerlerine yenilerini inşa etmiyoruz. Çevre düzenlemeleri, donatı alanlarıyla sosyal ihtiyaçlara da yanıt veriyoruz." dedi.
 
Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük'te TOKİ işbirliği ile önemli bir kentsel dönüşüm çalışması yürüttüklerini belirterek, TOKİ’ye Gölcük'te yapmış olduğu projeler için teşekkür etti.

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ergin güler 7 yıl önce

Buraya nasıl kayit başvuru nasıl üyor yardımcı olurmusunuz 0535 086 80 26

banner182

banner181