Gölcük Denizevler'de kamulaştırılan binaların yıkımları hızlandı!
İlçemizde kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılarak tır parkı, depo ve antrepo olarak kullanılacak olan Denizevler'de, kamulaştırmaları tamamlanan bazı binaların yıkımları sürüyor. Yıkımlar tamamlandıktan sonra bu bölgedeki çalışmalar artarak devam edecek. Geçtiğimiz yıllarda Gölcük Belediyesi'nde yapılan bir toplantı neticesinde ilçemizin üç bölgesinde kentsel dönüşüm projesinin gerçekleştirileceği ifade edilmiş, bu bölgeler de mevcut sanayi sitesi, Denizevler ve ilçe merkezindeki yaklaşık 40 bin metrekarelik alan olarak açıklanmıştı. Proje kapsamında ilk olarak Denizevler'de kamulaştırma çalışmalarına başlanmış, buradaki hak sahiplerinin evleri, alınan karar gereği kısa süre içerisinde kamulaştırılmıştı. Bu kapsamda Denizevler'deki kamulaştırmaların tümü, geçtiğimiz aylarda tamamlanmış, binaların yıkımının düne kadar yavaş ilerleyeceği açıklanmıştı. Buna sebep olarak öğrencilerin okullarına devam ediyor oluşu gösterilmişti.

YAKLAŞIK 110 BİN METREKARELİK BİR ALAN VAR
Okulların kapandığı düne kadar yavaş bir şekilde ilerleyen yıkım çalışmaları kapsamında az sayıda binanın yıkımı gerçekleşti. Kalan binaların yıkımına ise bu tarihten itibaren hızlı bir şekilde devam edilecek. Denizevler'de özellikle sahil kesiminde bazı binaların yıkımına geride bıraktığımız dönemde devam edildi. Binaların tamamının yıkılmasının ardından, dönüşümün yapıldığı yaklaşık 110 bin metrekarelik alanda tır parkı, depo gibi yerler kullanıma açılacak. Denizevler sakinleri ise Sivritepe'de yapılacak evlere geçiş yapabilecek. Burada hak sahipleri için 540 konut yapılacak.

Erdem Şengül / Gölcük Posta Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181