Gölcük Denizevler Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 541 konut yapılacak!
Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş ve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş beraberindeki heyet ile Denizevler Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Sivritepe rezerv alanında kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapımına başlanan 541 konut, 14 Dükkan, bir camii, alt yapı ve çevre düzenlemesi inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Gölcük Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliği ile yapımına başlanan Denizevler Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında Sivritepe rezerv alanında 7,4 hektarlık alan içerisinde yapımı planlanan ev ve işyerlerinin yapımı için şantiye kuruldu. Yükseklikleri zemin +4 olan konutların 325’i 2+1 ve 216’sı ise 3+1 planında inşa edilecek.
 
Bakanlar Kurulu kararı ile Gölcük Denizevler Mahallesi’nde bulunan 19,89 hektarlık alan “riskli alan” ilan edilerek, riskli alanda bulunan fonksiyonunu yitirmiş, köhnemiş, deprem riski olan yapılar boşaltıldı. Daha sonra hak sahiplerine konut verilmek üzere Saraylı, Sivritepe Mevkii’de bulunan 7,4 hektarlık rezerv alanda kentsel dönüşüm projesi geliştirildi.
 
Mahalle konseptine dönük projede hak sahipleri için dükkânları, camisi, parkı, peyzajı ile çağdaş standartlarda kaliteli bir yaşam alanı oluşturulması amaçlandı. Cephe tasarımlarında geleneksel mimari ile modern mimari anlayış sentezlenerek nitelikli bir mimari dil oluşturulacak.

Gölcük Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181