Gölcük'te 3 bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!
Tarihsel geçmişi, Donanma ve Tersane Komutanlıklarını bünyesinde bulundurması, Körfez´in en mutena bölgesinde yer alması, yeşili, turizmi ve sahilleriyle Gölcük büyük teveccüh ve ilgi görüyor. Aynı zamanda Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'in belediyecilikteki bilgi birikim ve tecrübeleriyle her alanda gelişen ve büyüyen, dikkatleri üzerinde toplayan bir şehir haline geldi.

TERMAL ŞEHİR
Yazlık bölgesinde bulunan tarihi Ilıca, yapılan tesis ile vatandaşların ve tüm bölgenin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Tarihi 2.’nci yüzyıla dayanan Ilıca, birçok derde deva suyu ile insanlarımızın uğrak yeri haline geldi. Bünyesinde, bay bayan termal havuzlar, Türk hamamı, sauna ve buhar odası ve dinlenme mekanlarını barındıran tesisler her gün halkımıza hizmet sunuyor.

3 BÖLGEDE  KENTSEL  DÖNÜŞÜM
Başkan Ellibeş kentsel dönüşüme de büyük önem veriyor. Bu amaçla Gölcük’te 3 bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları başladı ve devam ediyor. Artık şehrin içerisinde kalmış bulunan Gölcük sanayii, Hisareyn bölgesinde yeni yerinde yapılmaya başlandı ve sona yaklaşılıyor. Modern ve son teknoloji ile yapılmakta olan sanayii sitesi Gölcük’ün ve bölgenin en işlevsel sanayii sitesi olacak. Yine depremden sonra afete maruz bölge ilan edilmiş Denizevler, Sivritepe mevkiinde yapımına başlanan konutlar ile sağlıklı, modern bir dönüşüme kavuşmuş olacak.

Gölcük’ün merkezinde yapılacak kentsel dönüşümünde çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor Kocaeli’nin en kapsamlı kentsel dönüşümünü başlattıklarını söyleyen Ellibeş, Gölcük ilçemiz her yönüyle örnek gösterilecek bir konuma geliyor. Bu amaçla şehrimizin yapısal yenilenmesini de hızla gerçekleştiriyoruz, dedi.

ERİKLİTEPE TABİAT PARKI
Gölcük merkeze 17 km. mesafede Beylik Köyüne sınır olan 600 dönümlük Erikli Düzü Yaylası’nda tabiat parkı yapımı büyük bir hızla devam ediyor. Bünyesinde bungalov tipi evler, yürüyüş parkurları, çadır kamp alanları, macera parkı, yemek yeme, çay içme mekanları gibi fonksiyonları barındıracak tabiat parkı, bölgemizin ve bölge dışından gelecek doğa severlerin uğrak yerlerinden biri oluyor.

DEĞİRMENDERE YALI MAHALLESİ RESTORASYONU
Değirmendere Yalı Mahallesinde bulunan 12 adet tescilli bina ve 1 adet tescilli caminin bulunduğu Yalı Mahallesi restorasyonu tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Gölcük Belediyesi’nin tarih koridoru projesi kapsamında başlattığı restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla Değirmendere Yalı Mahallesi tekrar hayat buldu. Butik otel, otantik bahçeler, restoran ,çay bahçesi, sergi salonları ve sanat eserlerinin sergileneceği mekanlar olarak işlevlendirilecek tarihi evler, geçmişten günümüze bir köprü vazifesi görüyor . Gölcük’ün turizmine de büyük bir katkı sağlıyor.

HER MAHALLEYE BÖLGE PARKLARI KURULUYOR
Her mahalleye eğlence ve yeşil alan fikriyle yola çıkan Gölcük Belediyesi her mahalleye bölge parkı yapıyor. İlçenin dört bir yanına yapılan bölge parkları ile modern şehirleşmenin paralelinde yeni yeşil alanlar ve yaşam alanları kazandırmaya devam eden Gölcük Belediyesi, yeni park projeleri için çalışmalarını sürdürüyor. İçerisinde diğer tüm semt parklarında olduğu gibi yürüyüş yolları, pergoleler, oturma grupları, yeşil alanlar, çocuk oyun alanları bulunan yeni semt parklarının çalışmaları bitirilerek çocukların güzel vakit geçireceği alan haline getiriliyor.

Gölcük Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181