İzmit Cedit kentsel dönüşüm'de vatandaşla görüşülme aşamasına gelindi!
İzmit Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı yapıldı. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında 22 madde görüşülerek karara bağlandı. Hasan Ayaz’ın AK Parti İzmit İlçe Başkanı olması nedeniyle istifasıyla boşalan Kültür Turizm ve Sanat Komisyon üyeliğine Canan Soylu getirildi.

Üst Geçide Doktor Sadık Ahmet
Ömer Türkçakal Bulvarı’nda bulunan üst geçidin adının Batı Trakya davasında büyük katkısı bulunan Dr. Sadık Ahmet isminin verilmesi için Büyükşehir Meclisine önerge verildi. Konuyla ilgili konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan “Dr. Sadık Ahmet tam bir vatan aşığı, bir kahraman. Onun isminin bir yerlere verilmesi en büyük dileğimizdir. Büyükşehir Belediye Başkanımıza konu iletildi. Bu konuda Büyükşehir’in yapacağı bir işlemdir. Zannediyorum ki Büyükşehir Meclisinde bu konu gündeme gelecek” dedi.

Zamana İhtiyacımız Var
Cedit Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Doğan “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda bütün süreçler tamamlanarak, onaylandı. Bizler de TOKİ’yle olan süreci bitirmek üzereyiz. Süreçlerin artık vatandaşla görüşülme aşamasına gelmiştir. Nihai hedefe hızla gidilecek bir noktadayız. Biraz daha zamana ihtiyacımız var. Vatandaşları bu konuda sık sık bilgilendiriyoruz” şeklinde konuştu.

Mehmetalipaşa Camii’nin yenilenmesi konusu hakkında açıklamalarda bulunan Doğan “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kamulaştırma çalışmaları devam derken, inşaat ruhsatını artık almış bulunuyorlar. Yeni Mehmetalipaşa Camii’nin yapılması açısından bölge için, önemli bir gelişme olduğunu ifade etmek istiyorum. Bundan sonraki süreç artık derneğin etkinliklerine bağlıdır” değerlendirmesinde bulundu. Doğan ayrıca, “Yarın Külliye’ye gideceğiz şehircilik adına sunumların olacağı bir toplantı olacak” dedi.

Gerede ve Araklı Kardeş Belediye
Mecliste Belediyenin şirketleri olan SARBAŞ ve BEKAŞ’ın gerekli ihale ve projelerde kullanılmak üzere yurtiçi bankalardan teminat mektubu alınması ve bu konuda tüm işlemlerin yürütülmesinde Belediye Başkanına yetki verilmesi teklifi oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantıda Bolu’nun Gerede ve Trabzon’un Araklı Belediyelerinin kardeş şehir olma teklifleri detaylı görüşülmek üzere ilgili komisyona havale edildi.

Meclis gündem maddeleri arasında yer alan ENSAR Vakfı Kocaeli Şubesi  ile İzmit Belediyesi sınırları içinde yaşayan gençlere yönelik mesleki eğitim, öğretim, kurs, kültür ve sosyal içerikli faaliyetlerinin ortak hizmet projesi olarak yapılması ve bu konuda protokol imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi teklifi plan bütçe komisyonuna sevk edildi.

Şehirden köye dönüşümü teşvik etmek, kırsalda yaşamı kolaylaştırmak için yapılabilecek çalışmalar hakkında komisyon eli ile bir çalışma yapılması teklifiyle ilgili Kırsal Hizmetler ve İsimlendirme Komisyonu’nun raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Bütçe 255 Milyon
2018 Mali Yılı Bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’nun 23.10.2017 raporu da mecliste görüşüldü. CHP’li üyelerin şerh koymasına rağmen İzmit Belediyesi’nin 2018 yılı tahmini bütçesi 255 milyon lira olarak kabul edildi. Belediyenin 2017 yılı bütçesi ise 220 milyon liraydı.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, bütçe ile ilgili eleştirileri cevaplandırarak “parayla uğraşanlar, bütçe yapmanın kolay olmadığını bilirler. Kendi evimiz için yaptığımız bütçede bile bazen şaşmalar oluyor. 9 yıldır İzmit Belediyesi olarak yüzde 85’lerin üzerinde gelir ve gider bütçeleri gerçekleştirdik. Parayı iyi yöneten bir belediyeyiz. 60 milyonluk bütçeyi bugün 260 milyonluk noktaya taşımış bir belediyeyiz. İzmit Belediyesi, belediyeler içerisinde bütçesini iyi yapan attığı adımı doğru atan bir belediyedir. Bununla da gurur duyalım. İzmit Belediyesi hiç borcu olmayan iki şirketi olan bir belediyedir. Üç yılda bir kiralama kuralını başlatan belediye biziz. Vergi gelirlerinde yüzde 90’lar civarındayız. Biz niye yüzde 100 olamıyoruz. Bütün çabalarımıza rağmen bu konuda vatandaş biraz daha motive edilmeli. Bazı yerler var, vergisini bilerek ödemeye yanaşmıyor. Vergi gelirlerinde de belediyemiz iyi bir noktada. Her yıl büyüyen bir belediye var. Büyüme hızımız Türkiye ortalamasının üzerinde.

Taşeronlara Kadro
İzmit Belediyesi kuruşunu boşa harcamaz. Taşeronların yaptıkları işi yüzde 100 belediyemizin yapabilmesi için çalışıyoruz. Bu yılın sonunda yüzde 100’ü belediye şirketlerine geçmiş olacak. Çünkü işlem hacmi ona göre büyümüş oluyor. Buna çalışıyoruz. Hükümetimizin yaptığı çalışma var. Ocak ayından itibaren taşeronlarımızı şirketlerimize aldıktan sonra sendikalaştıracağız” şeklinde konuştu.
Bir sonraki meclis toplantısının 5 Aralık Salı günü saat 15.00 de yapılması kararlaştırıldı.

İzmit Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181