İzmit Cedit kentsel dönüşüm projesi için TOKİ ile imzalar atıldı!
İzmit Belediyesi tarafından Cedit Mahallesinde hayata geçirilecek Kentsel Dönüşüm Projesi için TOKİ ile imzalar atıldı. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve TOKİ Başkanı Ergün Turan, Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi için bir araya geldiler. TOKİ merkezinde gerçekleşen buluşmada taraflar arasında imzalanan protokolle projenin startı verildi. İzmit halkı adına TOKİ Başkanına teşekkür eden  Başkan Doğan "bizim projedeki asıl amacımız vatandaşımızın her yönden memnuniyeti ve şehrimizin her yönden kazanmasıdır.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK
Kentsel dönüşüm projesindeki en büyük hassasiyetlerimizden biri de yerinde dönüşüm ile halkımızın kendi mahallesinde yaşamlarını sürdürmesidir. Çok şükür artık hak sahipleriyle muvafakat aşamasına geldik. Projenin ilk anından itibaren vatandaşlarımızla istişare içerisinde bulunup onların istek ve görüşlerini hep dikkate aldık. İlk günden itibaren sabır ve anlayış içinde süreci takip eden Cedit sakinlerine teşekkür ediyorum. Güle oynaya, davul zurna eşliğinde bir kentsel dönüşüm çalışması gerçekleştirerek  Türkiye’ye bu alanda da örnek olacağız ” dedi.

HAK SAHİPLERİYLE İLK GÖRÜŞMELER BAŞLADI
Cedit Mahallesi’ndeki hak sahipleriyle uzlaşma görüşmelerinin başladığının müjdesini de veren Doğan "hak sahiplerimiz için belediyemizin 8. katında oluşturmuş olduğumuz odamızda görüşmelerimiz başladı.  Vatandaşlarımızı tebligatlarında belirttiğimiz tarihlerde belediyemize davet edip görüşmelerimizi yapıyoruz.  Belediye Başkan yardımcımızın, teknik ekiplerimizin bulunduğu görüşmelerde hak sahiplerine gerekli bilgiler verilmektedir” şeklinde konuştu.
 
1470 KONUT
Cedit’te 126 dönümlük alanda yapılacak kentsel dönüşüm projesi tamamlandığında bölgede hali hazırda 1181 konutta yaşayan 883 hak sahibi, modern ve güvenli konutlarda yaşama imkanı bulacak. Proje ile bölgede 1470 modern, güvenli ve nitelikli konutun yanı sıra 3 bin 261 metrekarelik sosyal tesis, 2 bin 324 metrekarelik alanda cami, 24 bin 203 metrekarelik alanda ise park ve rekreasyon bölgeleri yer alacak.

İzmit Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181