İzmit kentsel dönüşümle modern bir görüntüye kavuşacak!
İzmit Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü görevlileri, Cedit Mahallesi'nde kentsel dönüşüm yapılacak sokakları tek tek dolaşarak, vatandaşlara çalışmalar hakkında bilgi veriyor. Görevliler, vatandaşlarla yüz yüze görüşmelerde bulunarak konuyla ilgili anket çalışmasında da bulunuyor. Yetkililer, Bakanlar Kurulu kararınca riskli bölge ilan edilerek kentsel dönüşüm yapılacak 124 dönümlük alandaki hak sahipliği tespiti, gayrimenkul değerleme ve analiz çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Bu çalışmalara paralel olarak hak sahipleri ile proje çalışmalarında değerlendirilmek üzere anket çalışması da başlattık.

TALEPLER ALINIYOR

Ankette, bölgede yaşayan halkın konutlarının depreme dayanıklılık bilgileri, yaşadıkları konutların fiziki özellikleri, eksikliği düşünülen kullanımlar ile kentsel hizmetler, alanın temel sorunları, projeden beklentileri, gelir durumları, ne kadar süredir bölgede yaşadıkları, mevcut kira miktarları gibi sorular da soruluyor. Hak sahibi vatandaşlara kentsel dönüşüm isteyip istememeleri, endişeleri, yeni projeden talepleri ve düşünceleri de sorularak bunlar kayıt altına alınıyor. Vatandaşların talepleri çerçevesinde projede yaşam alanları da oluşturulacaktır'' dediler.

VATANDAŞ GÜVENİYOR

Cedit Mahalle sakinleri de İzmit Belediyesi yetkililerine teşekkür ederek, "Yapılacak çalışmanın her aşamasında bize bilgi veriyorlar. Yapılan bilgilendirmeler sayesinde bazı kişilerin söylediği gibi kentsel dönüşümden hiç de endişe etmeye gerek yok. Bir an önce temellerin atılıp yeni evlerimize kavuşmak istiyoruz. İzmit Belediye Başkanımıza bu konuda güveniyoruz. Çünkü bizleri mağdur etmeyeceğini çok iyi biliyoruz" şeklinde konuştular. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ın Türkiye'ye örnek olacak dediği Cedit Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projesinde 522 adet bina, bin 145 adet bağımsız bölüm ve 408 adet parsel bulunurken, çalışmadan yaklaşık 4 bin 580 kişinin etkileneceği kaydedildi.

Demokratik Kocaeli Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181