Kocaeli Kandıra'da kentsel dönüşümün startı verildi!
Genel Sekreter İlhan Bayram, Kandıra'daki roman vatandaşların yaşadığı bölgenin kentsel dönüşüm çalışmalarına start verdiğini açıklayıp, en kısa zamanda yeni evlerine kavuşacaklarının müjdesini verdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, roman vatandaşların yaşadığı Kandıra Tekelli Küme Evleri ve Akçakayra bölgesinde 2011 yılında başlanan fakat bir türlü başlanamayan kentsel dönüşüm çalışmaları, yeniden başladı. Genel Sekreter İlhan Bayram, "Proje hazırlanmış fakat start verilmemiş, startı verdim" dedi.

UNUTULAN BÖLGEYDİ
Kandıra'da roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Tekeli ve Akçakayra Mahallelerinde yaşayan roman vatandaşlar her türlü hizmetten yoksun büyük bir perişanlık içinde yaşamlarım sürdürüyordu. İlçenin varoşu olarak bilinen, geçmişte hiçbir hizmetin götürülmediği, yaşam koşullarının düzeltilmesi için hiçbir çalışmanın yapılmadığı bölgeye Büyükşehir Belediyesi girdi. Uzun süren alt yapı ve planlama çalışmalarından sonra 2011 yılında kentsel dönüşüm projesi çalışması başlatmıştı.

FİKRİ IŞIK SÖZ VERDİ
Kandıra'da roman vatandaşların yaşadığı ve 'Girilemeyen' bölge olarak bilinen Tekeli Küme Evler ve Akçakayra Mahallesine 2011 yılında dönemin AK Parti Milletvekili Fikri Işık girmişti. Seçim çalışması kapsamında bölgeye giren ilk siyasetçi olan Işık, roman vatandaşlar tarafından davul zurna ile karşılanmıştı. Roman vatandaşlar, Işık'tan kendilerine TOKİ'nin hazırladığı konut projesinden faydalanma talebinde bulunmuşlardı. Işık, roman vatandaşlara bölgede dönüşüm ve konut sözü vermişti.

BAYRAM STARTI VERDİ
Fikri Işık, verdiği sözden hemen sonra dönemin Belediye Başkam Cengiz Kan ile birlikte Ankara TOKİ'ye gitti. Görüşmelerde kentsel dönüşüm kararı alındı. Büyükşehir Belediyesi hiç vakit kaybetmeden bölgede kentsel dönüşüm proje çalışması başlattı. Proje tamamlandı fakat başlanmadı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, gazetemize yaptığı açıklamada, "Proje tamamlanmış fakat startı verilmemiş. Göreve geldikten sonra projeyi inceledim, startı verdim ve çalışmalar başladı. En kısa sürede bölgedeki insanlara insani bir hayat sunacağız" dedi.

MAHALLELİ SEVİNDİ
Kandıra Tekeli Küme Evler ve Akçakayra Mahallelerinde yaşayan roman vatandaşlar çok uzun yıllardır kötü ortam ve koşullarda yaşamlarım sürdürüyordu. Bölgede dönüşümün başlamasıyla birlikte mahalle bayram yerine döndü.

Cemalettin Öztürk / Büyük Kocaeli Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181