Kocaeli Basın sitesinde ilk kazma vuruldu!
Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, başkan vekili Levent Altun, başkan yardımcıları Ayşegül Kalaycı, Hakan Süer, Mevlüt Soysal, Sercan Özden, Emre Tuncay ve Recep Şeyhoğlu ile birlikte Derince Çınarlı mahallesindeki 24 bin 500 metrekarelik alanda basın mensupları alanda inceleme yaptılar. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkam Çetin Gürol proje hakkında yaptığı açıklamada, " Öncelikle 15 Temmuz da alçakça gerçekleşen darbe girişiminde Türk milleti olarak önemli bir sınavdan geçtik. Cumhurbaşkanımızın kararlı tavrı ve halkımızın darbe karşısında tavizsiz duruşu sayesinde bu hain girişimden demokrasi standartlarımızı daha da yükselterek çıktık. Hain darbe girişiminde şehit olan güvenlik güçlerimiz ve vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Gazilerimize geçmiş olsun diliyoruz" dedi.

Gürol, " Bu darbe girişiminde gerek yaygın gerekse de mahalli basının tavrı Türk basın tarihi açısından önemli bir madalyadır. Basının darbeye karşı demokrasinin yanında durması ile bu hain girişimin püskürtülmüştür. Meslektaşlarımızla her zaman olduğu gibi bundan sonraki süreçte de gurur duymaya devam edeceğiz. Diğer taraftan darbe girişimi sonrasında uygulanan OHAL karan ile kentimizde 3 gazete kapatılmıştır. Burada çalışan ve terör örgütü ile hiçbir bağlantısı olmayan meslektaşlarımız ile ilgili sessiz sedasız bir çalışma yaptık. Milli Savunma Bakanımız Fikri İşık bu konuda bizimle yakın temas içerisinde. Kocaeli Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu da bu konudaki yapılabilecek çalışmaları değerlendiriliyor. Ak Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ile diğer siyasi partilerimizin il başkanları ile de temas halindeyiz. İlk etapta meslektaşlarımızın işsizlik maaşından faydalanabilmeleri için resmi yazışmalarımızı da yaptık. Sonucu en kısa sürede meslektaşlarımıza duyuracağız" dedi.

Başkan Gürol, " Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti yönetimine seçildikten sonra konut projesi hep hayalimizdi. Daha önce de basın mensuplarına toplu konut projesi ile ilgili çalışmalar oldu. Bu dönem bize nasip olması bizi sevindirdi. Milli Savunma Bakanımız Fikri İşık, Kocaeli Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'na bize verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Öncelikle bu projeye hayal diyen arkadaşları alam gezmeye davet ediyorum. Şu anda iş makineleri çalışıyor. 100 gün sonra da burada blokları göreceğiz. Bu manada müteahhidimize teşekkür ediyorum. Çünkü plan tadilatı ile konutlarımız çok daha güzel bir hal aldı. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'nin 138 üyesi çok hiç bağlantısı olmayan arkadaşlarımız için uygun koşullarda burada konut sahibi olacak. Teslimat için hedefimiz 2017'nin Eylül ayındadır. Konutların yapımım üstlenen Taşkınlar Firması'nm sahibi İlyas Taşkın bu tarihi öne almaya çalışacak. Kendisine de teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye'ye örnek cemiyetler arasında yer almamız nedeniyle meslektaşlarımız Balkanlardaki meslektaşlarımızla buluşması ile ilgili bir proje yapmıştık. Yaşanan OHAL süreci ve meslektaşlarımızın şu anda mağdur durumda olması nedeniyle gezimizi bir sonraki aya erteledik. Projemiz kesinlikle iptal değil. 100 meslektaşımızı yurt dışına götüreceğiz. Önümüzdeki günlerde Mardinli meslektaşlarımızı kentimizde ağırlayacağız. Sonrasında kardeş cemiyetimiz Nevşehir ile de bir projemiz olacak. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkam olarak yönetim kurulumdaki tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım bundan önce olduğu gibi bundan sonra da dimdik arkamda durması bizim çalışmalarımızı dur durak vermeden yerine getirmemizi sağlıyor" diyerek sözlerine son verdi. 8 bloktan oluşan konut projesinin hafriyat çalışmaları geçtiğimiz hafta başlarken, 1 ay içerisinde temel atma töreni ve 100 gün içerisinde de konutların kaba inşaatlarının tamamlanması hedefleniyor.

Yeni Haber Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181