Gölcük Denizevler Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temelini Başbakan attı!
Gölcük Şirinköy Sivri Tepe Bölgesinde gerçekleştirilen temel atma törenine Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Genel Başkan Yardımcıları Erol Kaya, Çiğdem Karaarslan ve Öznur Çalık, Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Milletvekilleri Cemil Yaman, Sami Çakır, Mehmet Akif Yılmaz, Zeki Aygün, İlyas Şeker, Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boylaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İlçe Başkanı İdris Alp, İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, Siyasi Parti Temsilcileri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.
 
Ellibeş, “Bizlerin her zaman yanında olan Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyorum” 
Törende ilk olarak konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Bugün bizler ve ülkemiz için özel bir gün. Bundan 18 yıl önce asrın felaketi olarak ifade edilen deprem yaşadık ve depremin merkez üssüde Gölcük’tü. Bizler bir gerçek var ki depreme hazırlıksız yakalanmıştık. Bunun bedeli çok ağır oldu. Yıkılan bir Gölcük oluştu. 6 binin üzerinde deprem şehitlerimiz oluştu. İşte böyle bir tablo ile karşı karşıya kalmıştık. Gölcük halkı olarak el ele kol kola birlik ve beraberlik ile acılarımızı kalbimize gömerek yeniden yapılanma sürecine girdik. Bu çalışmalarımıza baktığımızda bugün Gölcük’e baktığımızda elhamdülillah yeni Gölcük’ü yarattık. Her doğan gün yeni bir başlangıçtır. İşte biz takriben 13 bin binanın yıkıldığı bir Gölcük’ten bahsediyoruz. Gölcük’ün tek önemli büyük bir sorunu var. O da deprem sonrasında ayakta kalan binalarımız. Bizler işte bu gerçekten yola çıkarak 3 bölgede karar aldık. Bu bölgelerdeki çalışmalarımızı ilgili bakanlıklarımızdan onay alarak başlattık. Denizevler bölgesinde 541 konutun temelini Allah’ın izniyle bugün atıyoruz. İkinci kentsel dönüşüm alanımız sanayi bölgemiz. Riskli alan ilanından sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile müşterek ile sanayi sitesi çalışmalarımız hızla devam etmekte. Allah izin verirse 23 Nisan 2018 yılında açılışını yapacağız. Bizim için en önemli husus depremde hasar alan binalarımızı kentsel dönüşüme tabi tuttuk. Bizim için vatandaşlarımızın güvenliği çok önemli. Bu süreçte bizlerin yanında olan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bugüne kadar sizler bizim her zaman yanımızda oldunuz sayın başbakanım. Bundan sonra da yanımızda olacağımıza olan güvenimiz tamdır. Tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum’ dedi.
 
Karaosmanoğlu, “ İzmit’te de metro projelerimiz olacak ” 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,  yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘17 Ağustos’ta Şehit olan ebediyete uğurladığımız bütün kardeşlerimi Allah’tan rahmet anıyorum. Rabbim bu acıları yaşatmasın. Ama unutmayalım bu acıları biz ellerimizle ördük. Bir daha bu acıları örmeyeceğiz. Bizler her zaman beraber hareket ettik. Siyasi arenayı hiç bir zaman kavga alanı olarak görmedik. Çalışınca oluyor. Artık Gölcük hamdolsun 17-18 yıl önce hepimiz bu şehrin adam olmayacağını söyleniyordu. Ama kısa sürede yeni bir şehir oluşturduk. Artık bu şehir sağlıklı şehir. Güçlü bir irade lazımdı. Sayın Cumhurbaşkanımız o gün Başbakanımızdı. Kendisi gece gündüz çalışarak bizler yön vererek çalışmalarımız yaptık. Allah çalışana veriyor. Artık Gölcük eski Gölcük değil. Eskiden Köyden merkeze göç vardı, artık merkezden köye göç var. Bizim için en büyük sorunumuz ulaşım. Ulaşımla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Çünkü her sen bu şehrin nüfusu 40-50 bin artıyor. Allah’a şükürler olsun ki İzmit’te tramvay projemizi hayata geçirdik. Gebze’de bu yıl inşallah metronun inşaatını atıyoruz. İnşallah İzmit’te de metro projelerimiz olacak. Bunları da gerçekleştirdikten sonra kentsel dönüşümü bitirmiş olacağız. Bizler büyük düşünüyoruz. Kentsel dönüşümde emeği geçen Gölcük Belediye Başkanımız ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, TOKİ Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 
Özhaseki, “İnsanlarımızın depremden korkmalarını önleyeceğiz” 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Bugün gerçekleştirilen ve Gölcük için hayırlı olacak olan bu törene hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz. Gölcük’ü çok iyi biliyorum. Çünkü Gölcüklüyüm. Neden çok iyi biliyorum. Eşim Gölcüklü. 18 yıl önce hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu bölgenin eksikliklerini bizzat ben ilgilendim. TOKİ Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu binaları en kısa sürede bitirilecektir. Tabiatın kuralları vardır. Bizler tabiatın kurallarına uymamız gerekiyor. Buna dikkat etmezsek felaketler başımıza sıra sıra geliyor. Son yüzyıl içerisinde bu cennet Anadolu vatanında 6 ve üzeri deprem sayısı 56. Kayıplarımız 100 bin civarında. Devlete maliyeti 100 milyar civarında. Peki bunları bilmemize rağmen neden bizler tedbir almayız. Vatandaşlarımızın can sağlığını korumak bizlerin görevidir. Bu yüzden de bizler bu görevi kendimize sorumluluk bekliyoruz. Gölcük’te de kentsel dönüşüm projesine bakanlığımız olarak seve seve destek verdik. Bizler derslerimize iyi çalıştık. Yılda beş yüz bin konutun dönüşümünü gerçekleştireceğiz. 15 yılda 7,5 milyon evin dönüşümünü gerçekleştirip, insanlarımızın depremden korkmalarını önleyeceğiz. Türkiye’nin deprem gerçeğini bilerek bütün şehirlerde bu bilinci oluşturarak bu işlerin altında inşallah kalkacağız.
 
Başbakan Yıldırım, “19 ilden 81 ile kadar dönüşümü yaygınlaştırıyoruz” 
Başbakan Binali Yıldırım, ‘Bugün Gölcük’e yeni eserlerin katılmasının mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bu projenin burada Gölcük’te gerçekleşmesi ve kalıcı bir eser olarak yarınlara devredilmesi en büyük arzumuz. Denizevler mahallesinin 200 dönümlük arsasının dönüşümünü belediye yoğun çalışmalarıyla gerçekleştirdi. Şimdi burada 541 ev, 14 işyeri ve 1 caminin projesi hayata geçiriliyor. Projenin toplam maliyeti 70 Milyon TL ve 600 günde inşallah tamamlanmış olacak. 2019’un başında inşallah evler halk sahipleriyle buluşma olacak. Bugün temeli atacağımız 541 konutun içinde bulunduğu 4600 konutun içerisinde yer alacaktır. Değerli hemşehrilerim çok acı olay yaşadık. İnsanların ölümüne kalitesiz evler vesile oldu. Bizler de bunlardan dersler alarak dönüşüme gitmenin kararlarını aldık. Değişime gitmenin gerekliliğini anladık. Buradaki amacımız tehlike altında, afet riski altında bulunan alanların dönüştürülmesi ve daha sağlıklı almaları hayata geçirilmesidir. 19 ilden 81 ile kadar dönüşümü yaygınlaştırıyoruz. Biz iktidara gelirken ne dedik. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Bu bizim prensibimiz değil, bu 3 kıtada 6 asırdan fazla hükümranlığı olan Osmanlının prensibidir.”
 
‘Deprem ne zaman gelecek diye düşünmek yerine depreme hazırlıklı olmak lazım’ 
 “Depremden canı yıkmış, ciddi bedel ödemiş millet olarak bizler geçmişten ders almak durumundayız. Şehirlerimizi afete hazırlıklı hale getirmek için ilgili bakanlıklarımız ile el ele çalışıyoruz. Bugün temelini atacağımız proje daha sağlam Gölcük için  önemli olan bir projedir. Güvenli evler içerisinde binlerce vatandaşımız yaşama fırsatı bulacaktır. Şimdiden bu evlerde oturacak vatandaşlarımıza sağlıklı ve huzurlu bir şekilde oturmalarını diliyorum. Geçmişte vatandaşın imdadına yetişemeyen, çadır temin edemeyen yönetimler vardı. Van’da da deprem olmuştu. Aynı gün saatler sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımızla bölgedeydik. Bir yıl içerisinde yaralar sardık. Aktif fay hatları üzerinde olan ülkemiz var. O yüzden deprem n e zaman gelecek diye düşünmek yerine depreme hazırlıklı olmak lazım. Türkiye geçmişte vatandaşlarına el uzatmaktan aciz olan yönetimlerden bugün elini her zaman vatandaşlara uzatan yönetime ulaştı. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan için ve vatandaşlarımız için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız azaltmak için bir çok asılsız söylemler çıkartarak fitne çıkartmak isteğindeler. Geçtiğimiz yıllarda ne demişlerdi. SEKA satılacak binlerce işçi işsiz kalacaktı. Bizler ne dediysek onu yaptık. Kimse işsiz kalmadı, SEKA ayrı güzelliğe kavuştu.  İbrahim Başkanın yönetiminde yemyeşil Kocaeli var.”
 
‘Kocaeli daha fazlasına layık’ 
Kocaeli’ye belediyemizle birlikte 20 milyarın üzerinde yatırım yaptık. Helali hoş olsun. Kocaeli daha fazlasına layık. Çarpık şehirleşmeden bugün imarlı yapılaşma büyük ölçüde tamamlandı. Kocaeli’nin köylerine kadar doğalgaz gitti. Mega projeler kazandırıldı. Diğer ilçelerle farklar kaldırıldı. Kocaeli sadece Türkiye için değil Uluslararası alanda da çok önemli. Türkiye de üreten alın terine denizcilikte, sanayide önemli şehrimiz. Göğsümüzü kabartan şehrimiz. Geçmişten gelen sıkıntıları bilerek ve çöze çöze geliyoruz. 1999 depreminin yaralarını sara sara geliyor. Bizler neleri yaşadıklarınızı biliyoruz. Depremde 17 bin 844 vatandaşımızı kaybetti. Gölcük depremden çok büyük etkilendi. Buna tüm Türkiye şahit oldu. Daha sağlam şehirler dikerek, bu acıların önüne geçmek istiyorum. Kocaeli’nde deprem riskinin altındaki 2 binin üzerinde binalar yıkıldı. 21 bin konut inşa edildi. Dar, dik itfaiye araçlarının ambulanslarını bile giremediği sokaklar istimlak edilerek kamulaştırılarak çok güzel caddeler inşa edildi. Şimdi de Gölcük üzerinde 75 dönümlük arsada 541 konutluk projeye başlıyoruz. Türkiye Ak Parti ile yaşadığı değişimi, şehircilikte de gösteriyor. Şehirlerimizi güzelleştiriyoruz. Diğer yandan da afetlere depremlere dayanıklı binalar inşa ediyoruz. Artık dikey mimariyi değil, yatay mimariyi hayata geçireceğiz. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımız da çok istiyor. Gölcük’üm bizim gönlümüzde müstesna yeri var. Bu vesileyle projenin gerçekleştirmesinde emeği bulunan Çevre Şehircilik Bakanlığımızı, TOKİ’yi ve Gölcük Belediyemizi tebrik ediyorum. 18 yıl önce yaşadığımız bu büyük felakette hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet ediliyorum.”
 
Konuşmaların ardından temel atma törenini Başbakan Binali Yıldırım, başta olmak üzere törene katılan, Başbakan Yardımcıları, Milletvekilleri, Vali Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş gerçekleştirdi.  

Gölcük Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181