0,98 konut kredisi veren bankalar!
0,98 konut kredisi veren bankalar detaylarını sizler için araştırdık. Geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım tarafından konut sektöründeki stokları azaltmaya yönelik uygulanacak olan konut kredisi faiz indimi kampanyası Ziraat Bankası'nın önderliğinde başladı.

0,98 konut kredisi veren bankalar şu şekilde; Ziraat Bankası önderliğinde başlayan konut kredisi faiz indirimi kampanyasına Halkbank'ta katıldı. Başbakan Yıldırım tarafın açıklanan konut kampanyasına diğer devlet bankalarının da katılacağı öngörülüyor.

Konut sektörünü canlandıracak olan kampanya ile aylık yüzde 1.25 ile yüzde 1.35 aralığında olan faiz oranları yüzde 1'in altına indirilmesi bekleniyor. Devlet bankalarının yanı sıra özel bankaların da katılım sağlaması beklenen konut kampanyası ile ilgili gelişmeleri ilk kez kredi kullanacak kişiler kadar kredi borcu halihazırda devam eden kişiler de merakla takip ediyor. Daha önce konut kredisi kullanmış olanlar ise konut kredisi yeniden yapılandırma yada refinansman için hangi bankaların konut kredisi yapılandırması yapacağını araştırıyor.

Bakanlar Kurulu kararı ile Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe gire konutta KDV indirimi ve tapu harcı indiriminden sonra gözler konut kredisi faiz oranlarına çevrildi. Bankaların yapacağı kampanya doğrultusunda faizlerin düşürüldükten sonra sektörün hareketlenmesi bekleniyor. Gayrimenkul sektörünü canlandıracak bu düzenlemeler neticesinde konut satışlarının hızlı bir şekilde artış göstermesi öngörülüyor.

0,98 konut kredisi veren bankalar haberini sizler için derledik. Konut kredisi yapılandırma yapan bankalar listesi için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALİ HASANOGULLARI 5 yıl önce

Katılım bankaları da dahil olacak mı acaba? bu 0.98 lik konut kredisi uygulaması nasıl!

Avatar
ALİ HASANOGULLARI 5 yıl önce

Katılım bankaları da dahil olacak mı acaba? bu 0.98 lik konut kredisi uygulaması nasıl!

Avatar
ALİ 5 yıl önce

Katılım bankaları da dahil olacak mı acaba? bu 0.98 lik konut kredisi uygulaması nasıl!

banner182

banner181