Ekim başında konut kredisi faiz oranlarında son durum!
Bankaların konut kredisi faizlerinde Eylül ayında hızlanan düşüşler devam ediyor mu? Ekim başında bankaların konut kredisi faiz oranlarında son durum ne oldu?

Bankaların kredi faiz oranları Merkez Bankası’nın ilk olarak Temmuz ayında politika faizlerini düşürmesi ile hız kazandı. Arından Merkez Bankası’nın Eylül ayında bir indirim daha gerçekleştirerek toplam da 750 baz puan politika faiz indirimi yapması ile birlikte kredi faizlerindeki indirimler hem kamu hem de özel bankalar tarafında hızlandı. 

Eylül ayı boyunca adete bankalar faiz indiriminde bir biri ile yarıştı. Geçtiğimiz ay içinde 15 banka konut kredisi faizlerini bir ya da birden fazla kez indirirken bankaların konut kredisi faiz ortalaması da 9 puan geriledi. 

En uygun konut kredisi faiz oranı kamu bankalarının Ağustos başından beri uyguladığı kampanyalı %0.99 faiz oranı olmaya devam ediyor. Özel bankalar sert şekilde faiz indirimlerine devam etse de kamu bankalarının seviyelerini yakalayabilmiş durumda değil. Özel bankalarda ise  en uygun konut kredisi faizi %1.11 düzeyinde. 

Ekim başı itibariyle en uygun faiz oranı üzerinden 150.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında 10 yıl vade için  kredinin aylık ödemeleri 2.150 TL oluyor. Kredinin vade sonunda toplam geri ödemesi ise 257.000 TL’ ye denk geliyor. 

Kredi Pazarı'nın araştırmalarına göre 2 Ekim itibariyle bankaların konut kredisi faiz oranları şu şekilde,

Ziraat Bankası Konut Kredisi
Ziraat Bankası konut ürün paketi dahilinde 15 yıl vadeye kadar %0.99 faiz oranı sunuyor. 

HalkBank Konut Kredisi
HalkBank kampanyalı hesaplı evim konut kredisi dahilinde 500.000 TL ve 15 yıla kadar vade için %0.99, canım evim konut kredisi ürünü kapsamında ise 15 yıl vadeye için %1.21 faiz oranı sunuyor. 

VakıfBank Konut Kredisi 
VakıfBank kampanyalı sarı panjur konut kredisi için 500.000 TL limit ve 15 yıl vadeye dek %0.99 faiz oranı sunarken standart konut kredisi kapsamında %1.39 faiz oranı ile kredi sağlıyor.

Kuveyt Türk Bankası 
Kuveyt Türk Bankası kar payı oranlarında uyguladığı indiriminin ardından 10 yıl vadeye kadar tüm vadeler için kar payı oranlarını %1.11’e indirdi.
 
TEB Konut Kredisi 
TEB kampanyalı konut kredisi ürünleri için faiz oranlarını tüm vadelerde 10 yıla kadar %1.15’e düşürdü. Banka tabela konut kredisi faizleri ise halen %2.58 seviyelerinde. 

Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi
Yapı Kredi Bankası faiz indirimi sonrasında 10 yıla dek tüm vadelerde %1.17 faiz oranı sunuyor.

İş Bankası Konut Kredisi 
İş Bankası güncel olarak kampanyalı konut kredisi için faiz oranlarını %1.17’ye düşürdü. Bankanın tabela konut kredisi faizleri ise %1.75’e geriledi. 

Akbank Konut Kredisi 
Akbank konut kredisi faiz oranlarını 4 yıl vadeye kadar %1.23’e, 10 yıl vadeye kadar ise %1.19’e kadar düşürdü. 

Türkiye Finans Konut Finansmanı 
Türkiye Finans Katılım Bankası 10 yıl vadeye dek %1.2 kar payı oranı ile konut finansmanı kullandırıyor. 

Garanti BBVA Konut Kredisi 
Garanti BBVA ise 5 yıl vadeye kadar %1.22, 10 yıl vadeye kadar %1.2 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor. 

İNG Konut Kredisi 
İNG faiz indirimi sonrasından kampanyalı sigortalı kredi ürünü için 2 yıl vadeye kadar %1.39, 3 ile 10 yıl vade arasında ise %1.29 faiz oranı ile kredi kullandırıyor. 

ICBC Konut Kredisi
ICBC Bank kampanyalı konut kredisi için %1.34, tabela faizleri kapsamında ise %2.4 faiz oranı sunuyor. 

QNB Finansbank Konut Kredisi
QNB Finansbank faiz indirimi sonrasında 10 yıl vadeye dek %1.36 faiz oranı ile kredi kullandırıyor.

DenizBank Konut Kredisi 
DenizBank kampanyalı konut kredisi için %1.37 faiz oranı ile kredi kullandırıyor. Banka tabela konut kredisi faizleri kapsamında ise %2.75 faiz oranı sunuyor.

Şekerbank Konut Kredisi
Şekerbank indirim sonrasında  5 yıl vadeye kadar %1.49, 7 yıl vadeye kadar %1.54 ve 10 yıl vadeye kadar %1.64 faiz oranı uygulamaya başladı. 

Anadolubank Konut Kredisi 
Anadolubank konut kredisi faiz oranları dahilinde 5 yıl vadeye kadar %1.85, 10 yıl vadeye kadar %1.94 faiz oranı sunuyor.

HSBC Konut Kredisi 
HSBC Bank 10 yıl vadeye kadar %1.99 faizli konut kredisi kullandırıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181