En uygun konut kredisi faiz oranı hangi bankada?
Konut kredisi faiz oranları 2020’de sakin seyrine devam ediyor. Hangi bankaların konut kredisi faizleri düştü. En uygun konut kredisi faiz oranı hangi bankalarda?

Geçtiğimiz yıl Merkez Bankası'nın politika faizlerindeki sert indirimler sonrasında hızla düşmeye başlayan konut kredisi faizleri yaklaşık bir aydır sakin bir seyir izliyor. Hemen her bankada konutta psikolojik seviye olan %1’in altına düşen faiz oranları 2020’de de yatay konumunu sürdürüyor. 

Yeni yılın ilk konut kredisi faiz indirim hamlesi kamu bankalarından geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın müjdelediği indirim uygulamaya başladı. Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank sadece sıfır konutlarda geçerli olmak üzere kredi faizlerini %0.79’a düşürdü. Söz konusu kredinin yıllık maliyet oranı %10 seviyesinde yer alıyor. 

Bankaların konutta tabela faiz oranları %1.31 seviyesinde yer alıyor. Kampanyalı ürünlere ağırlık veren bankalarda en düşük faiz oranı sıfır konutlar için %0.79’a indi. Tüm konut talepleri için de en uygun konut kredisi faizi %0.95 konumunda yer alıyor. 

Bankalardan 350.000 TL tutarda ve 10 yıl vadede konut kredisi hesaplama yapıldığında en düşük aylık taksit tutarı 4.500 TL oluyor. İlgili kredinin masraflar dahil şekilde toplam geri ödemesi ise 543.000 TL’ ye karşılık geliyor. 

KrediPazari.com’un araştırmalarına göre en düşük faizle konut kredisi kampanyası sunan bankalar şu şekilde yer alıyor;

Kamu Bankaları Konut Kredisi 
Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank ortak kredi ürünleri dahilinde sıfır konut için 15 yıl vadeye kadar %0.79 faiz oranı ile kredi sunuyor. Üç kamu bankası ikinci el konut talepleri için ise 15 yıl vadeye dek %0.99 faiz oranı ile kredi sunuyor. 

Kuveyt Türk Konut Finansmanı 
Kuveyt Türk Bankası konut finansmanı dahilinde %0.98 tabela kar payı oranları sunuyor. Banka kredili Hayat, BES ve 3 adet otomatik fatura talimatı ürünlerinin kullanılması durumunda ise kar payı oranlarını %0.95’e düşüyor.  

Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi
Yapı Kredi Bankası konut kredisi faizlerini 10 yıla kadar tüm vade ve tutarlar için %0.99 oranı ile kredi kullandırıyor. 

TEB Konut Kredisi 
TEB kampanyalı konut kredisi ürünleri için faiz oranlarını tüm vadelerde 10 yıla kadar %0.99’a çekti. Banka tabela faizleri ise halen %2.58 seviyelerinde.

İNG Konut Kredisi 
İNG faiz indirimi sonrasından kampanyalı sigortalı kredi ürünü için 10 yıl vadeye kadar  %0.99 faiz oranı ile kredi kullandırıyor. Bankanın tabela faiz oranları ise %1.01 olarak uygulanıyor.

Akbank Konut Kredisi 
Akbank 10 yıl vadeye kadar %0.99 faiz oranı ile kredi kullandırıyor.  

Garanti BBVA Konut Kredisi  
Garanti BBVA 10 yıl vadeye dek ve 250.000 TL’ ye kadar %1.02’den başlayan faiz oranları, 250.000 ile 500.000 TL arası kullanımlarda ise 5 yıl vadeye kadar %0.99 faiz oranı sunuyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181